INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

HoReCa makro ČR IIIBudoucnost české gastronomie je mnohem pestřejší a světlejší, než by se mohlo na první pohled zdát. Tak by se dala shrnout hlavní myšlenka, se kterou velkoobchod makro ČR spouští dlouhodobou iniciativu Naděje české gastro scény.

V první vlně v něm představí příběhy 15 talentovaných mladých lidí či párů, kteří přinášejí do českých restaurací, barů i kaváren svěží vítr a nabízejí hostům mnohem víc než jen dobré jídlo. Objevovat, zviditelňovat a podporovat talentované podnikatele v gastronomii pak makro ČR plánuje v rámci projektu dlouhodobě a systematicky.

Moderní i tradiční restaurace, cukrárny, kavárny, bary, food trucky, pop-up nebo luxusní restaurace. Všude tam lze najít mladé talentované lidi, kteří ke gastronomii přistupují s láskou, originalitou a snahou hostům nabídnout špičkový zážitek, za kterým stojí za to vyrazit. Naděje české gastro scény se teď ve svém novém stejnojmenném projektu rozhodl dlouhodobě a systematicky podporovat velkoobchod makro ČR. „Po celou dobu existence je makro neodmyslitelně propojeno se světem gastronomie. Podporujeme podnikatele a gastronomii více jak 25 let a nezapomínáme ani na budoucnost. Věříme v mladé talenty, jež mají potenciál pokračovat a posouvat českou gastronomii na vyšší úroveň. Společně rosteme, inovujeme, spojujeme a posouváme toto odvětví,“ říká Martin Čivrný, vedoucí komunikace společnosti makro ČR.

Velkoobchod makro ČR v první vlně vybral 15 nadějí české gastro scény jako první ambasadory projektu a vyčlenil kapacity svých týmů na to, aby se o nich a jejich projektech veřejnost dozvěděla. Lidé se tak budou moci v kampani podrobněji seznámit například s Lukášem Hlaváčkem, Petrem Pavlů, Vladyslavem Ryasnyym a mnoha dalšími.

Každý ze zapojených mladých lidí získá profesionálně natočený video medailonek, promo snímky od slavného fotografa Tomáše Třeštíka, prostor na speciální webové stránce https://www.makro.cz/nadeje-ceske-gastrosceny věnované projektu a YouTube kanálu makro. Navíc makro ČR nadějím pomůže s prezentací v médiích a na dalších významných akcích, jako je například MAKRO CZECH GASTRO FEST, kde se setkávají tisíce profesionálů z oboru gastronomie. „Talent, láska k dobrému jídlu, chuť inovovat a přicházet s novými podnikatelskými nápady jsou klíčovými ingrediencemi pro to, aby mladí lidé na české gastro scéně uspěli. Na rozdíl od zavedených restaurací se slavnými šéfkuchaři ale na začátku potřebují také publicitu – aby se hosté napříč celou Českou republikou dozvěděli o tom, že zrovna v jejich okolí někdo nabízí unikátní zážitek, a přišli ho vyzkoušet. Projekt si klade za cíl identifikovat a ocenit kuchaře, baristy, cukráře a další gastronomické osobnosti, kteří projevují vysokou míru talentu, originality a pracovitosti,“ říká Jana Kaluginová, brand manažerka společnosti makro ČR, která stojí za celým projektem.

Na první fázi kampaně, ve které jsou výstupy naplánovány do května 2024 a které budou zahrnovat například prostor v magazínu Forbes, webu pro lidi s láskou ke gastronomii Visit Chef či portálu s recepty Prima Fresh, plánuje makro ČR navázat objevováním dalších talentů a postupným rozšiřováním komunity kolem projektu. „Naděje české gastro scény vnímáme jako dlouhodobou misi. Vybrali jsme mladé talenty z oboru gastronomie, abychom je představili a podpořili v jejich skvěle nastartované kariéře. Veřejnosti budeme zajímavé projekty a příběhy mladých podnikatelů, kuchařů, baristů a dalších profesionálů v tuzemské gastronomii představovat pravidelně. Také naše podpora bude komplexní a systematická tak, aby se nová česká gastronomie mohla rozvíjet v celé své rozmanitosti nápadů a chutí,“ uzavírá Kaluginová.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3