INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Hedepy tyümOnline psychoterapeutická platforma Hedepy, která po světe sdružuje již stovky terapeutů, v závěru minulého roku dokončila svou dosud nejvyšší investici. V prosinci totiž získala financování ve výši 1,75 miliónu eur, investiční kola roku 2023 tak uzavírá s celkovou částkou 3,9 miliónu eur, a to prostřednictvím stávajících, ale i nových zahraničních investorů.

Do Hedepy, kterému se podařilo ve srovnání s minulým investičním kolem zdvojnásobit svou valuaci, již potřetí vložil prostředky fond N1 i andělský investor Leoš Navrátil. Nově pak investuje také maďarský impactový fond Impact Ventures, který stojí v čele celého kola. Čtveřici investorů uzavírá i jeden ze současných firemních klientů platformy, společnost AspectWorks Group. Finance chce platforma využít nejen pro rozvoj své aplikace sloužící k preventivní péči o duševní zdraví, ale také k rozšíření podpory firemním klientům, kteří Hedepy využívají pro své zaměstnance.

Hedepy funguje v ČR od roku 2020, během čtyř let se však platformě podařilo rozšířit i na dalších deset evropských trhů, a to například do Polska, Rumunska, na Ukrajinu či do Řecka a Finska. Na pěti z nich je Hedepy ve svém oboru hráčem číslo jedna, více než 60 % terapií tak aktuálně poskytuje právě v zahraničí. O tom, že je péče o duševní zdraví mezi lidmi stále zásadnější téma, svědčí i to, že platforma meziročně vyrostla o více než 200 % a loni na ní proběhlo více než 100 000 terapeutických sezení.

Dosud nejvyšší suma míří do Hedepy v době, kdy vklady do českých startupů významně klesají
Poslední velkou investici oznamovalo Hedepy v květnu loňského roku, kdy do platformy putovaly finance ve výši 2,15 miliónu eur například od fondů N1, Purple Ventures, RSJ či od andělského investora Leoše Navrátila. Někteří z nich nyní investují do Hedepy již potřetí v řadě, přidává se k nim však i významný maďarský impactový fond Impact Ventures a jeden ze současných firemních klientů – společnost AspectWorks Group. Dosud nejvyšší investici v celkové hodnotě 3,9 miliónu eur, kterou právně zastřešila advokátní kancelář eLegal, získává Hedepy v roce, kdy objem financí putujících do českých startupů meziročně poklesl o více než 75 %. Ukazuje se tak, že péče o duševní zdraví je oborem, který i mezi investory nabývá stále většího významu.

„Hedepy je výjimečné tím, že dokázalo v krátkém čase nejen expandovat na 11 světových trhů, ale také na nich uspět a dále se rozvíjet. Způsob, jakým kombinují kvalitní terapeuty se self-help aplikací, je v Evropě unikátní, a díky tomu věříme, že se mohou brzy stát regionálním leaderem,“ sdělil Gergő Iváncsics, partner Impact Ventures.

Platforma poskytuje služby i do firem či škol, lidem pomáhá také self-help zóna
Hedepy dnes kromě online terapeutických sezení nabízí svým klientům i pokročilou self-help zónu, jejímž cílem je poskytnout lidem prostor, ve kterém se mohou zaměřit nejen na řešení akutních problémů, ale především na prevenci. Klienti tu mají kromě edukativního video obsahu k dispozici také indikativní testy, které jim napoví, odkud může pramenit jejich problém či nejistota nebo zde mohou zahájit chat s vybraným psychoterapeutem. Hedepy tak nabízí lidem možnost komplexně pečovat o svou duševní pohodu na jednom místě, a to kdykoliv a prakticky odkudkoliv na světě. Právě prevence je přitom v oblasti mentálního zdraví klíčovým faktorem, včasné zakročení totiž dokáže problému buďto přímo předejít, nebo alespoň výrazně urychlit jeho řešení.

„Trh se mění, již nemusíme tolik vysvětlovat, proč je důležité o svou psychiku pečovat, teď se naopak můžeme soustředit především na to, abychom potřebnou pomoc dostali ke všem, kteří ji potřebují. Ozývají se nám pojišťovny, firmy, ale třeba i školy, kterým záleží na psychické pohodě jejich zaměstnanců a zároveň si uvědomují, že prevence je klíčem k úspěchu,“ vysvětlil Lukáš Krčil, CEO a spoluzakladatel Hedepy. Platforma totiž kromě terapie pro jednotlivce poskytuje v podobě benefitu rovněž terapie do firem. Jen za minulý rok se počet firemních klien­tů prakticky zdvojnásobil, služeb Hedepy tak využívá např. společnost Havel and Partners, Ford, Multisport, Oktagon či Unicredit Bank.

Internetové prostředí vyhovuje klientům i samotným terapeutům
Platforma zároveň v minulém roce nově spustila i online psychiatrické služby, které poskytuje prostřednictvím ověřených a kvalifikovaných lékařů ve spolupráci s klinikou Unicare Medical. Každý z napojených odborníků, ať už terapeutů, či psychiatrů, musí splňovat vyžadované standardy, o zájemce však přesto není nouze – na čekací listině jich Hedepy napříč zeměmi, kde působí, aktuálně eviduje více než 1500. Online terapie tak není oblíbená jen mezi klienty, ale i mezi terapeuty. Těm totiž poskytuje časovou flexibilitu, možnost pracovat téměř odkudkoliv a také příležitost řešit s klienty i jinou problematiku, než se kterou se setkávají ve své běžné praxi.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3