INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Straki 006Odsouzení z Věznice Heřmanice ve Slezsku, kteří se zapojili do komplexního reintegračního programu, mají za sebou závěrečné zkoušky kurzu sváření. Nyní pouze čekají na své propuštění. Projekt připravuje ve spolupráci s věznicí občanské sdružení Centrum podpory podnikání Praha (dále jen CPPP) a má za cíl pomoci propuštěním vězňům dostat se zpět na trh práce.

Byly to dlouhé dva roky trpělivé práce a výuky, ale nakonec se to klientům CPPP podařilo. Šest odsouzených absolvovalo závěrečné zkoušky rekvalifikačního kurzu svářečství a všichni byli úspěšní. V této chvíli je nejtěžší část dlouhé cesty příprav za nimi a další krok je na straně CPPP, které jim zajistí zaměstnání u partnerských firem. „ Chtěla bych pogratulovat našim klientům k úspěchu. Teď již pracujeme na zajištění jejich budoucí pracovní pozice, což garantujeme. O administrativu a další vyřizovaní s tím spojené se starat již nemusí“, řekla k tomu mediátor projektu, Lucie Mazalová z CPPP.

Projekt se skládá v podstatě ze dvou fází. Ta první se odehrává v samotné věznici a její hlavní součást představují rekvalifikační kurzy v tradičních řemeslech, jako je právě svářečství, ale i dřevovýroba nebo kovovýroba. Poté, co si klient osvojí znalosti v příslušných oborech a vykoná úspěšně zkoušku, je mu udělen certifikát o absolvování kurzu. Ovšem v ten moment pro něj účast na projektu samozřejmě nekončí. CPPP mu právě na základě úspěšně složené zkoušky zajistí zaměstnání.

To je velmi podstatná změna oproti podobným projektům v minulosti, jelikož se zaměřuje i na dny po propuštění, které bývají pro dotyčného nejtěžší. Statisticky se dopouští právě v tomto období opětovné trestné činnosti. Zaměstnavatele se CPPP snaží k přijmutí klienta přesvědčit vedle mzdových příspěvků, které mu pokryje první tři výplaty, i workshopy a semináři. Ty ukazují, jak schopní a vděční mohou takoví zaměstnanci být.

„Byl jsem opravdu příjemně překvapen, jak zruční absolventi zkoušek byli. Je to dáno samozřejmě i tím, že někteří v příbuzných oborech v minulosti už pracovali. Ovšem z velké části jsou jejich dobré výsledky podloženy velkou snahou něco ve svém životě změnit. A zdá se, že si uvědomují, že by mohlo jít opravdu o jednu z jejich posledních šancí.,“ hodnotil zkoušky jeden ze členů zkušební komise Petr Matěj z Vítkovické střední průmyslové školy a gymnázia.

Projekt je financován z peněz Evropského sociálního fondu a z rozpočtu České republiky v rámci operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.     

Marek Bartoš

Více informací najdete na: www.cppp.cz

Nebo nás kontaktujte na:

Regionální a projektová kancelář Kladno
Ctiborova 3091
272 01 Kladno
tel: +420 312 610 103
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.cppp.cz

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Květen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3