INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

KonopnyshopS prvními listopadovými dny se otevírá konopná lékárna v Mělníku. Od pátku 8. listopadu nabídne oleje, mastičky i zdravé těstoviny z povoleného konopí. Kožní problémy, tělesné bolesti a řadu dalších zdravotních komplikací mohou lidé řešit produkty z tolik kontroverzní byliny. Konopná apatika se podle slov Jiřího Stably z Carun Pharmacy, který celou síť legálního konopného podnikání založil, nachází kousek od spodního náměstí v budově centra léčby a prevence Medicponit. Soukromé zdravotnické centrum produkty z konopí s léčivými účinky zaštítilo.

Veškerý sortiment je z konopí s obsahem THC pod 0,3 procenta. Produkty z léčivého konopí jsou u nás takto legálně i fakticky k dostání, dokud z výběrového řízení nevzejde dodavatel na léčebné konopí do lékáren s vyšším obsahem účinných látek. 

Zástupci firmy otevřou v pátek další z lékáren ve Středočeském kraji. „Otevíráme na Vodárenské 3827. Lékárna se nachází kousek od spodního náměstí, v soukromém zdravotnickém středisku Medicponit,“ míní Jiří Stabla, provozovatel Konopnyshop.cz a majitel značky Carun.

V konopné apatice naleznou pacienti rozsáhlé spektrum konopných produktů určených k prevenci chorob i takových, jež jsou odborníky doporučované na zmírnění příznaků chorob. Tým pracovníků provozovny bude mít za úkol výrobky nejen nabízet k prodeji, ale také šířit osvětu o konopí a jeho léčebných účincích. 

Výtažek z konopí

Vedle konopné kosmetiky prezentované tělovým krémem, olejem, mýdlem či intimním gelem budou v prodejně k dostání potravinářské produkty značky Carun, do kterých patří konopné semínko, konopný olej, těstoviny či sirup a víno.

Nebude chybět ani uznávaná konopná mast Carun – jediný zdravotnický prostředek v Česku doporučovaný při léčbě kožních potíži, jako jsou lupénka, akné, opruzeniny, opary, ale i na odřeniny, popáleniny, bodnutí hmyzem či odstranění bércových vředů. Sortiment je v nabídce společně s informacemi o zdravotních účincích konopí na webu http://www.konopnyshop.cz/.

Pomoc proti zdravotním neduhům

Konopí a produkty, jako mast, krém či olej, pomáhají podle odborníků při léčbě desítek nemocí. Konopný výtažek se řadí mezi nejúčinnější, nejlevnější a dokonce nejšetrnější léky na zmírnění příznaků rakoviny. Vysoký potenciál má při léčbě cukrovky a na úrazy a popáleniny. Konopí nemá nežádoucí účinky jako farmaceutické léky a doposud nebyl zaznamenán jediný případ úmrtí po jeho užití.

Síť konopných lékáren

Konopná lékárna vznikla díky úspěšnému zahájení provozu první z nich, a to v Praze. Následovaly další v Českých Budějovicích, v Litoměřicích, v Havířově, Ostravě a Brně, Benešově. Opomenout nelze ani sezónní lékárna na zámku Konopiště. Konopnyshop.cz rovněž nabízí možnost spolupráce pro všechny milovníky léčivé rostliny konopí, a to otevřením vlastní prodejny formou franchisingu. Stačí kontaktovat vedení na http://www.carun.cz/spoluprace.

Název konopná lékárna? Používání je povoleno, potvrdili právníciPřed nedávnem se objevili na veřejnosti spekulace, zdali se mohou provozovny Konopnyshop.cz označovat za konopné lékárny. Podle platné legislativy může název lékárna používat kdokoli. „Není žádným zákonem stanoveno, že musí být název striktně vymezen jen pro zdravotnická zařízení s odborným personálem a registrovanými léčivy. Postupujeme v souladu s platnou legislativou, a tedy nedochází ke zneužívání pojmu lékárna a klamání kupujícího. Netvrdíme, že naše produkty jsou léčiva. Ačkoli se mělo od září dostat konopí označované za léčiva na pulty klasických lékáren, nestalo se tak. Termín se neustále posunuje a lidé zatím trpí, vyčkávají a rostliny si pěstují sami. Jediné o co se snažíme, je vyjít pacientům vstříc a nabízet produkty, které jsou běžně k dostání, než tomu bude u prostředků označovaných jako léčivo,“ říká Jiří Stabla z Carun Pharmacy s tím, že vše je potvrzeno právníky. Ve stanovisku k problematice tzv. konopných lékáren vypracované renomovanou Advokátní kanceláří Brož & Sokol & Novák advokátní kancelář potvrdila, že ve veřejnoprávních předpisech České republiky není – na rozdíl od řady jiných pojmů – zakotvena legální definice pojmu lékárna, ani zde nejsou přesné podmínky používání tohoto pojmu.  

 

Základní informace o prodejně Konopnyshop.cz

 

Adresa:

Vodárenská 3827,  276 01 Mělník

 

Otevírací doba:

Po - Čt: 08.30 - 17.00

Pá: 08.30 - 16.00 

 

(po zavírací době možnost rozvozu zboží v okolí Mělníku ZDARMA, při objednávce nad 300 Kč 

Tel.: 608 980 606)

 

Zodpovědný vedoucí: Petr Čejka

+420 608 980 606

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Více informací získáte na webu http://www.konopnyshop.cz 

 

O značce CARUN

Obchodní značka CARUN zaštiťuje široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, prodávaných po celé EU. V současné době se pod značkou Carun vyrábí jediný zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR http://www.konopnyshop.cz. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?“. Více informací získáte také na http://www.carun.cz nebo na http://www.konopnyshop.cz.

 

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3