INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

CEMI soustredeni 3Vzdělávací institut CEMI (Central European Management Institut), přední český specialista na manažerské vzdělávací programy s celoevropskou působností, nově otevřel obor Corporate Master of Laws (LLM) pro právníky i všechny, kdo si chtějí prohloubit právní vzdělání. Institut je průkopníkem online studia MBA, které umožňuje studium odkudkoli i časově velmi vytíženým lidem. Každoročně CEMI zdárně absolvují desítky manažerů z nejrůznějších průmyslových a obchodních podniků, ale i starostů a dalších veřejných činitelů.

Novinkou v letošním akademickém roce je studijní program Corporate Master of Laws (LLM)  určený pro právníky, ať již podnikové, samostatně působící, nebo zaměstnance či majitele a partnery právních kanceláří, kteří si chtějí dále prohloubit svoji kvalifikaci nejen v oblasti korporátního práva. Studijní LLM program proto zahrnuje předměty specializované na danou oblast práva, jako je Korporátní právo, Corporate governance či Insolvenční právo a způsoby řešení úpadku. Studenti absolvují také předměty jako je Hospodářské a obchodní právo EU, Evropské i mezinárodní právo soukromé či Právo mezinárodního obchodu.

„Distanční forma vzdělávání prostřednictvím online studia má velký potenciál. Příklady ze zahraničí jsou patrné a pomalu si získává příznivce i v České republice. Pro mnohé studenty je důležitá časová flexibilita a možnost studia prakticky odkudkoli,“ říká ředitel institutu CEMI Štěpán Mika.

Garanty jsou vysokoškolští pedagogové

Vyučující mají zkušenosti z praxe a kromě toho 85 % z nich působí také v akademické sféře. Celkem jich působí na institutu téměř 40. Tím do výuky přinášejí teoretický i praktický manažerský pohled. Studium však není snadné, jak se mnozí domnívají. Každoročně se najdou případy studentů, kteří studium předčasně vzdají či nedokončí.

Celé studium na CEMI je koncipováno jako dvousemestrální, s převažující on-line formou výuky v kombinaci s nepovinným prezenčními úvodními soustředěními studentů v moderních výukových prostorách v centru Prahy v budově City Tower. Zde se studenti seznámí s jednotlivými lektory, kteří jim představí vyučované moduly, představí jim své požadavky na úspěšné absolvování a informují je o možnostech dalších konzultací.  „Lektoři se studenty komunikují po e-mailu či skypu a za pomoci jiných komunikačních kanálů. Online výuka dosáhla bodu, kdy je nabízené studium přinejmenším stejně kvalitní, jako to v „kamenné“ škole. Ceny online výuky jsou navíc velmi přijatelné,“ myslí si ředitel institutu CEMI Štěpán Mika.

E-learningový systém Fronter

Institut disponuje moderním norským e-learningovým systémem Fronter. Představuje světovou špičku ve své kategorii již od roku 1998, kdy byl poprvé nasazen na univerzitě v norském Tromsø (která je mimochodem nejseverněji položenou univerzitou vůbec). Díky své mimořádné pružnosti, spolehlivosti a důrazu na praktické užití ve školách všeho druhu se rozšířil do téměř 40 zemí a dnes jej využívá přes 8 milionů lidí.

Informace o nabízených oborech a další potřebné náležitosti najdou zájemci na www.cemi.cz.

O Central European Management Institut (neboli CEMI)

Central European Management Institut (neboli CEMI) byl založen s cílem poskytovat MBA a LLM vzdělávání evropské úrovně, dostupné pro studenty z České republiky a Slovenska. Se 242 úspěšnými absolventy a více než 230 současnými studenty patří mezi nejvýznamnější a největší poskytovatele MBA a LLM studia ve střední Evropě. Výuka je koncipována tak, aby umožnila profesní vzdělávání i časově vytíženým studentům. Pro tyto účely je na CEMI zaveden nejmodernější e-learningový systém Fronter, v němž jsou studentům zpřístupňovány všechny potřebné studijní materiály a další nezbytné informace a jejž mohou studenti využívat jak pro komunikaci s lektory, tak mezi sebou navzájem v rámci svých studijních skupin. Tento systém využívá například Vídeňská Univerzita, Univerzita v Lillehammeru či Cambridge ESOL. CEMI je plně akreditovaným členem IADL (International Association for Distance Learning), členem EADL (European Association for Distance Learning), členem AIVD – Asociace Institucí Vzdělávání Dospělých ČR, členem AMSP (Asociace malých a středních podniků) a kolektivním členem ČMA (Česká manažerská asociace). CEMI podporuje vzdělávání handicapovaných osob a v této oblasti dále spolupracuje také s Nadací Českého rozhlasu Světluška a občanským sdružením Život dětem. Kromě toho podporuje také nadační fond Dobrý anděl či organizaci Člověk v tísni. Více na http://www.cemi.cz/.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3