INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

xEnergy SwitchgearSpolečnost Eaton Elektrotechnika zdokonalila řadou nových prvků univerzální nízkonapěťové rozváděče xEnergy. Mezi funkčními vylepšeními jsou například prostorově úsporná montáž jističů těsně vedle sebe, komponenty pro zvýšení odolnosti systémů instalovaných v zónách s rizikem zemětřesení či jiných otřesů nebo možnost ochrany (krytí) na úrovni IP42. Novinkami jsou také zdokonalená ochrana proti vzniku elektrického oblouku a široká řada inovací pro sekce ovládání motorů (MCC).

Ochrana IP42 proti vniknutí cizích předmětů

Systémy rozváděčů xEnergy byly doposud k dispozici s možností ochrany (krytí) IP31 nebo IP55, nyní Eaton přišel s možností ochrany IP42 pro dodatečnou montáž a upgrade stávajících rozváděčů. Krytí IP42 znamená, že dveře, zadní stěna a horní panely jsou vybaveny jemnými filtračními mřížkami, které umožňují dostatečné odvětrávání i dostatečnou ochranu proti vniknutí cizích předmětů. Při čistění je možné vyjmout filtrační mřížky bez nutnosti přerušení chodu rozváděče.

Nové bezpečnostní prvky odolají i zemětřesení

Nové bezpečnostní svorky a úchyty, které Eaton zavedl u rozváděčů xEnergy, jsou speciálně navržené pro zpevnění rozváděčových skříní xEnergy proti vnějším účinkům – od nejrůznějších otřesů až po zemětřesení. Skříně s namontovanými úchyty byly testovány podle standardů IEC 60068-3-3: úroveň AG2 a AG5, UBC Code: zóna 4, IEEE standard 344: třída 1E (OBE@AG2 a SSE@AG5), IEEE standard 693: střední úroveň (0,25 g) a vysoká úroveň (0,5 g).

Ochrana proti vzniku elektrického oblouku

Další z řady nových bezpečnostních prvků pro rozváděče xEnergy disponují ochranou proti vzniku elektrického oblouku (vhodné zejména pro náročné průmyslové aplikace): dveře a víka odvádějící horké plyny, vznikající v oblouku, horem skříně; speciální bezpečnostní záchyty dveří odolné proti zášlehům; vnitřní těsnění; pomocné klapky proti vzniku oblouku, z nichž neodlétnou žádné části; a izolační bariéry proti oblouku, zabudované do hlavní přípojnice, bránící vypálení otvorů v bočních stěnách skříně rozváděče.

Do jednoho pole rozváděče lze vměstnat dva jističe

Do jednoho pole rozváděče xEnergy lze nově namontovat dva vzduchové jističe IZMX16, dva kompaktní jističe NZM3 nebo dva kompaktní jističe NZM4, a přitom dodržet vnitřní oddělení 4b. Díky tomu dochází ke značným prostorovým úsporám užitečným zejména v případě retrofitů současných instalací. Při nich je v rámci instalace nového rozváděče často k dispozici jen omezený prostor.

Nově lze upevnit jističe při vnitřní separaci 4b

Pro vývodová pole rozváděčů xEnergy obsahující fixní komponenty (XF) zavedl Eaton nové instalační sady zvětšující montážní hloubku o 200 mm (z 275 mm na 475 mm), díky čemuž mohou být kompaktní jističe NZM3 a NZM4 nově upevněny při vnitřní separaci 4b.

K řadě inovací v systému xEnergy došlo rovněž u sekcí pro motorové vývody (MCC):

- zavedení výsuvných sestav s otvíratelnými čelními kryty

- nový systém kódování pozic bránící zasunutí výsuvného modulu do špatné pozice

- ovládací svorkovnice s předem připravenou kabeláží zkracující čas instalace

- instalace úchytů, které zabraňují nechtěnému úplnému vytažení výsuvného modulu,

- rozšířená podpora propojovacího systému SmartWire-DT, který se obejde bez standardní ovládací kabeláže

Další informace o produktech společnosti Eaton lze nalézt na http://www.eaton.cznebo http://www.eatonelektrotechnika.cz .

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.

Se svými zhruba tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamnějších firem České republiky se v roce 2011 společnost Eaton Elektrotechnika umístila na 90. místě, čímž se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT.

Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě. Za tento investiční projekt pak společnost Eaton obdržela v roce 2013 ocenění Investor roku 2012.

Více informací získáte na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz.

O skupině Eaton Corporation

Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochraně elektrických obvodů; ochraně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení
a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky svým komplexním řešením je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.

Eaton je společností zabývající se řízením energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii efektivněji, bezpečněji a udržitelněji. Obrat společnosti dosáhl v roce 2013 hodnoty 22 miliard USD. Má přibližně 101 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích světa. Více informací naleznete na stránkách http://www.Eaton.eu.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3