INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Tříčlenné představenstvo ve složení generální ředitel Jaroslav Mužík, Nicole Krajčovičová a Aleš Zíb (členové představenstva) povede společnost ČSOB Asset Management (ČSOB AM) od 1. října 2016. Vrcholový manažer Jan Barta se po více než 18 letech rozhodl pro nové výzvy. Pod jeho vedením se společnost ČSOB Asset Management zařadila mezi největší správce aktiv ve střední Evropě a dodnes si drží pozici lídra a předního specialisty v oblasti zajištěných a strukturovaných fondů.

ČSOB Asset Management a.s., investiční společnost mění složení nejvyššího vedení – z představenstva odchází Jan Barta, který měl na starosti obchod a produkty. Svou agendu předává současnému generálnímu řediteli a předsedovi představenstva Jaroslavu Mužíkovi.

„S odchodem Jana Barty přicházíme o zkušeného odborníka, nicméně věřím, že se nám podaří na jeho dosavadní práci úspěšně navázat. Za jeho dlouholetý přínos investiční společnosti ČSOB Asset Management, ale i kultivaci českého investičního prostředí mu chci poděkovat,“ říká Jaroslav Mužík, generální ředitel ČSOB Asset Management, a pokračuje: „Naše investiční společnost je na trhu od roku 1998 a za těch více než osmnáct let se podařilo vybudovat pevnou pozici. Osobně jsem nesmírně hrdý, že s námi dnes investuje více než dvě stě tisíc klientů. Do budoucna se hodláme zaměřit na rozvoj poradenství jak správně investovat, kterého si naši klienti cení, ale i na zjednodušení naší produktové nabídky a inovace v oblasti vzdálené obsluhy klientského portfolia, mj. i prostřednictvím on-line kanálů.“

Jaroslav Mužík, současný generální ředitel a předseda představenstva, zastával v ČSOB AM v letech 2012 až 2015 funkci předsedy dozorčí rady společnosti. Od ledna 2013 je také členem dozorčí rady ČSOB Penzijní společnosti. Do ČSOB nastoupil v roce 2007 na pozici výkonného ředitele Spotřebního financování. Dříve zastával ředitelské posty ve společnostech AB Brokers, s.r.o. a Provident Financial, kde nejprve pracoval jako ředitel obchodu pro Moravu a poté jako ředitel podpory prodeje pro Česko a Slovensko. Jaroslav Mužík získal titul MBA na britské Nottingham Trent University.

Jan Barta se řadí mezi přední odborníky na správu financí v České republice. Ve skupině ČSOB působil déle než 20 let, v představenstvu společnosti ČSOB Asset Management pak téměř 15 let. „S akcionáři jsme se vzájemně dohodli, že své působení v investiční společnosti uzavřu koncem září. Nově se chci věnovat projektům, které budou naplňovat mé představy o domácím investičním trhu, investičních produktech a mentalitě českých investorů,“ komentuje své rozhodnutí Barta.

Během svého působení ve skupině ČSOB se Bartovi a jeho týmu podařilo dosáhnout vynikajících obchodních výsledků. ČSOB Asset Management se zařadil mezi největší správce aktiv ve střední Evropě a dodnes se drží na předních pozicích v oblasti zajištěných a strukturovaných fondů, které se pro tisíce českých drobných investorů staly předstupněm sofistikovaného investování. Jan Barta aktivně působil v Asociaci pro kapitálové trhy (AKAT), kde prosazoval světové koncepty (např. metodu behaviorální ekonomie) s přihlídnutím ke specifikům domácího prostředí. Barta také pravidelně vystupoval na odborných konferencích po celém světě a přispíval na blogu AKATu a v médiích.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3