INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Více než padesát tisíc českých zaměstnanců již používá k platbám za oběd nejrozšířenější stravenkovou kartu Ticket Restaurant Card. Oblíbenou se stala zejména pro možnost rychlého placení celé částky za útratu v restauraci. „Máme již celorepublikovou síť akceptačních míst, celkem lze s kartou zaplatit ve více než 12 tisících provozovnách,“ říká Marek Pražák, mluvčí společnosti Edenred.

Trend přechodu z papírových poukázek na elektronické není jen výsadou obědů, dotýká se i dalších firemních benefitů. „Jednoznačným trendem je digitalizace platebních nástrojů. Uživatelé stále častěji využívají k platbám za benefity platební karty a online platby,“ potvrzuje šéf cafeterií společnosti Edenred Jan Burian.

Volnočasové benefity Ticket Benefits od Edenredu nyní využívá téměř tři tisíce firem. Průměrná výše jedné útraty je 200 korun a zaměstnanci průměrně čerpají benefity dvakrát měsíčně.

Stále více firem přitom nechává na samotných zaměstnancích, jaké benefity si vyberou. „Z našich průzkumů vyplývá, že „svobodná volba“ v čerpání benefitů nijak nenarušuje strategii a podporované oblasti firmy, ba naopak je podporuje. Zaměstnanci si sami vybírají oblasti benefitů, jako je vzdělávání a zdraví, přičemž k tomu nemusejí být nuceni,“ říká Jan Burian.

Pokročilou správu a čerpání benefitů umožňují právě firemní cafeterie. V moderních cafeteriích jako je Benefity Café se snadno orientují i méně erudovaní uživatelé, kteří v nakupování na internetu nemají příliš zkušeností.

Dnešní uživatelé cafeterie stále častěji nakupují benefity v e-shopech, využívají elektronické benefitní poukázky nebo si převádějí své prostředky z cafeterie na benefitní kartu Ticket Benefits. „V loňském roce zaznamenaly digitální způsoby čerpání benefitů v cafeterii pětiprocentní nárůst a v letošním roce očekáváme, že se tento trend ještě zrychlí,“ uvedl Jan Burian.

Cafeterie přitom již není výsadou jen velkých firem. „To ostatně dokládají i čísla – 43 procent našich klientů tvoří firmy do tří set zaměstnanců, společnosti do tisíce zaměstnanců pak představují tři pětiny všech uživatelů,“ doplnil Jan Burian.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3