Jen pár minut na bleskový nákup cestou za dalšími povinnostmi či zábavou. Každodenní realita tisíců lidí v uspěchaných českých městech dosud obvykle znamenala odbýt snídani, svačinu, či dokonce oběd nebo večeři. Nová síť sousedských prodejen Bonveno to chce změnit.
V makro žijeme gastronomií, přidejte se k nám! Druhý ročník velkolepého festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST se bude opět konat ve výjimečných prostorách pražského O2 universa v termínu od 12. do 13. dubna 2024 a ponese slogan „Žijeme gastronomií“.
Kdysi se říkávalo, že co je zdravé, to není chutné. Avšak časy se mění a lidé jsou čím dál tím vynalézavější. Zkouší z přírodních zdrojů dostat nejrůznější kombinace, které lidskému organizmu prospívají, a ještě k tomu z nich vznikají dobré potraviny a nápoje.
Jeden by řekl, že k jídlu už se nedá nic nového vymyslet. Zvlášť třeba z ořechů, čokolády nebo ovoce. Ale opak je pravdou. Sortiment společnosti Mixit rok co rok dokazuje, že cesta inovací je nekončícím i krásným příběhem, který souzněl už dávno s přáním zákazníků.
Vášeň pro vaření se stala Petru Kosinerovi doslova osudová. Provází ho celý život a je nedílnou součástí jeho profesní dráhy. Kuchařského řemesla se ujal nejen v tuzemsku, ale také v zahraničí.
Ing. Lucia Haraslínová, Ph.D., je řadu let předsedkyní Klastru českých nábytkářů. Výsledky usilovné práce, která ji i nesmírně baví, jsou dobře viditelné. Loni, v 30. ročníku soutěže MANAŽER ROKU, zvítězila v kategorii Nezisková sféra.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...