INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

0 Expert01Na trh přichází nový Peugeot Expert. Navazuje na dynamiku obnovy modelové řady a rozvoje obchodní pozice značky Peugeot na trhu lehkých užitkových vozů. Nadčasové designérské principy, kterými je Peugeot snadno rozpoznatelný, dávají automobilu silný charakter kvalitního vozu, vyjadřující robustnost a modernost.

Vůz postavený na zcela novém podvozku plně využívá výhod modulární platformy EMP2, kterými jsou kompaktnost, nižší hmotnost, účinnost motorů s emisemi od 133 g CO2/km a kvalita. Poprvé se tu vyskytují prvky výbavy, které se v tomto segmentu dosud neobjevily, jako jsou boční posuvné dveře s bezdotykovým otevíráním, modulární kabina se systémem Moduwork, Active Safety Brake, zpětná parkovací kamera se systémem VisioPark, 3D online navigace.

Nový Peugeot Expert zvládne maximální užitečné zatížení 1400 kg a existuje ve třech délkách: od zcela nové verze Compact s délkou 460 cm až po 530 cm. Jde o furgon, který je obzvlášť přizpůsobený pohybu po městě. Je vysoký pouhých 190 cm. Auto získalo ve své kategorii nejvyšší stupeň hodnocení v testech Euro NCAP, tedy pět hvězdiček. Odborníci tvrdí, že nový Peugeot Expert má ze všech pohledů náskok o generaci.

Je zkoncipován tak, aby dokázal odpovědět na různé způsoby využití a na potřebu efektivity, kterou požadují firemní zákazníci. Daří se mu to díky novému podvozku, který vzešel z modulární platformy EMP2. Nový furgon značky Peugeot tak v sobě spojuje vnější kompaktní rozměry a maximální přepravní kapacitu, která je v tomto segmentu zcela zásadní.

Automobil je k dispozici ve třech délkách a se dvěma nebo třemi místy vepředu. Jeho užitečný objem je 6,6 m3 a užitečné zatížení 1400 kg v kombinaci s užitečnou délkou 4 m. Nejběžnější jsou verze Standard (495 cm) a Long (530 cm). Verze Compact o délce 460 cm, která je v segmentu jedinečná, umožňuje nakládat až 5,1 m3 a 1400 kg, užitečná délka je 332 cm. Díky těmto rozměrům a kratším převisům poskytuje Peugeot Expert velkou ovladatelnost, kterou ocení zejména firemní zákazníci, jež se denně pohybují po městě. Snížená výška 190 cm, která je v segmentu vzácností, zaručuje vozu nový Peugeot Expert vjezd na každé kryté parkoviště.

Nový Peugeot Expert je vybaven moderními a účinnými motory BlueHDi Euro 6 o výkonu od 95 k / 210 Nm po 180 k / 400 Nm, ve většině případů spojenými se systémem Stop&Start. Motory zaručují příjemné řízení a v tomto segmentu rekordně nízkou spotřebu paliva a nízké emise CO2. Nová automatická převodovka EAT6 u motoru Blue

HDi 180 k zajišťuje nejen nízkou spotřebu a emise, ale také uvolňuje další prostor pro kolena cestujícího na středovém sedadle. Nejúčinnější verze vykazuje spotřebu

5,1 l/100 km a emise 133 g CO2/km. Průměrná spotřeba celé modelové řady Peugeot Expert je 5,4 l/100 km a emise 140 g CO2/km, což jsou nejlepší hodnoty v segmentu.

Peugeot Expert mění zažité principy. Proporce jsou harmonicky rozloženy mezi přední masku, místo řidiče a zadní část vozu. Kompaktní převisy a kola umístěná v rozích vozu dodávají stabilitu a výraznost. Čisté linie podtrhují ladnost vozu a jeho moderní tvar.

Světlomety zasazené do karoserie připomínají kompaktní hatchback Peugeot 308. Nová, velmi vysoko umístěná vertikální maska chladiče, která se poprvé objevila u nového SUV Peu-geot 2008, dodává vozu Peugeot Expert ještě výraznější vzhled. Do středu mřížky chladiče je umístěno logo značky. Obvyklá horizontální žebra vystřídaly postupně se zvětšující plošky. Chromová lichoběžníková lišta, která je v horních rozích lehce zkosená, zdůrazňuje elegantní a moderní vzhled přední masky.

Čistě propracované boky protínají protáhlé linie a vyduté prahy dveří podtrhující sílu hladkých oblouků kol. Robustnost vozu Peugeot Expert posilují i nízké boční ochranné lišty a černý přední nárazník, do kterého jsou po celé šířce vozu zabudovány výstupy vzduchu.

Firemní zákazníci, kteří kladou maximální důraz na image svého podniku, mohou zvolit příplatkový Pack Look. Ten zahrnuje prvky provedené v odstínu karoserie, jako je přední a zadní nárazník, kryt zpětných zrcátek a boční lišty, dále chromovaná lišta kolem masky chladiče. Světelný podpis s LED diodami, který je v rámci odkazu na vlajkovou loď značky – Peugeot 508 – začleněn do chromové lišty ve tvaru bumerangu, stejně jako mlhovky.       

(tz)

 

 

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3