INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Proexportní platební záruka České exportní banky vhodným způsobem doplní nabídku podpor, které ve formě záruk poskytuje podnikatelům již více než 20 let Českomoravská záruční a rozvojová banka. Záruky, které ČMZRB aktuálně poskytuje, jsou určeny pro malé podnikatele (do obratu 10 mil. EUR a 50 zaměstnanců) a jsou omezeny výší zaručovaného úvěru 5 mil. Kč.  


Záruka ČEB, o kterou lze prostřednictvím ČMZRB požádat, je příležitostí získat za dobrých podmínek financování až do výše 30 mil. Kč. Využít ho mohou podnikatelé střední velikosti, jejichž obrat nepřesáhl 50 mil. EUR. Kromě vysoké míry zajištění, kterou záruka dává úvěrující bance, pomáhá podnikateli při jednání s úvěrující bankou i velmi krátká doba, ve které může úvěrující banka obdržet plnění ze záruky, a to 5 pracovních dnů po doručení vyhovující výzvy k plnění ze záruky České exportní bance. ČMZRB je připravena svojí činností napomáhat hladkému startu komunikace mezi subdodavatelem, jeho úvěrující bankou a ČEB spočívajícímu v podání dobře zpracované žádosti o záruku, která se stane základem pro rychlé a úspěšné vyřízení této žádosti.  
Pro usnadnění přípravy žádosti o záruku mohou podnikatelé využít pokyny, které byly pro produkt proexportní platební záruky připraveny a jsou k dispozici na webové stránce ČMZRB (www.cmzrb.cz).
Získání záruky
České exportní banky
je vhodným řešením, pokud
? žadatel o záruku podle svých zkušeností ví, že úvěrující banka bude zajištění úvěru vyžadovat a zajištění, které může úvěrující bance nabídnout, je nedostatečné,
? úvěrující banka při předběžných kontaktech s žadatelem naznačila potřebu vyššího zajištění či přímo uvedla možnost využití záruky ČEB jako způsobu zajištění úvěru,
? žadatel, předmět subdodávky a předmět vývozu a vývozní transakce splňují základní podmínky pro poskytnutí záruky, tj. splňují podmínky programu podpory.
Obvyklým prvním krokem je kontakt žadatele s úvěrující bankou, kde žadatel zjistí, zda bude potřebné o záruku ČEB žádat, případně v jaké výši. Již v tomto stádiu je možné k získání potřebných doplňujících informací kontaktovat pobočku či regionální pracoviště ČMZRB, která jsou umístěna v Brně, Hradci Králové, Ostravě, Plzni a Praze a pracoviště v Českých Budějovicích.
(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3