INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Picture 01Společnost MasterCard®, jednička v inteligentních, pohodlných abezpečných platbách, připravila ve spolupráci s bankou ČSOB, její obchodní značkou Era a společnostmi DELIKOMAT aIngenico nové, zatím jedinečné využití bezkontaktní služby PayPass™. Začíná tak éra bezkontaktního placení v nápojových a výdejních automatech společnostiDELIKOMAT, na veřejnosti známých i pod obchodní značkou cafe+co.

Společný projekt firem MasterCard, ČSOB, DELIKOMATa Ingenico umožňuje lidem, aby při nákupu v nápojových a výdejních automatech nemuseli pracně hledat či shánět drobné mince, ale pohodlně za kupované zboží zaplatili pomocí bezkontaktní platební karty. Platit bezkontaktně je nyní možné v asi 200 automatech DELIKOMAT po celé České republice umístěných v různém prostředí – odveřejných institucí a škol, přes zdravotnická a sportovní zařízení, až po nádraží a letiště.

O tento způsob placení je mezi lidmi zájem. Z nedávného průzkumu Master Index společnosti MasterCard pro Českou a Slovenskou republiku vyplynulo, že 69 % majitelů karet raději platí jejich prostřednictvím než hotovostí. A ti, kteří vlastní bezkontaktní kartu, pak většinou preferují platbu bez nutnosti zadávat PIN,“ říká Martina Kirchrathová, Commerce Development Director společnosti MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko. Tuto možnost jim dává právě bezkontaktní technologie MasterCard PayPass při platbách do 500 Kč.

Polovina lidí používá kartu k placení několikrát týdně a nejčastějším zbožím, za které lidé platí kartami, jsou potraviny a věci každodenní spotřeby. Respondenti navíc vyjádřili zájem platit kartou třeba i u lékaře, na poště čiveveřejných institucích. Takový rozvoj aktivně podporuje ČSOB, která by ráda do budoucna platby rozšířila ido dopravy či do dalších automatů. ČSOB a Era již nyní díky mobilnímu terminálu umožňují akceptaci karet v místech, kde dosud dominovala výhradně hotovost – třeba na tržištích nebo u drobných obchodníků. Možnosti využití jsou v podstatě neomezené. „Vítáme projekty, které jsou netradiční a pokrokové, posouvají nás dopředu a zvyšují komfort našich zákazníků. Aktuálně máme nejzajímavější zkušenosti z projektů bezkontaktních plateb se společnostmi DELIKOMAT, Lukoil a Taiko. Další projekty z oblasti moderních technologií již brzy představíme veřejnosti a je na co se těšit,“ říká Roland Katona, manažer útvaru Acquiring,E-commerce a třetí strany ČSOB a Ery.

Vizí společnosti DELIKOMAT, významného hráče na trhu nápojových a výdejních automatů, je postupná instalace terminálů pro bezkontaktní platby do všech svých prodejních automatů v České republice. V budoucnu by tak bylo možné v automatech zakoupit pomocí bezkontaktní platební karty kompletní sortiment - tedy nejen kávu, ale i cukrovinky, bagety, balené nápoje, chlazená jídla atd.

„Pravidelný konzument teplých nápojů z automatu u sebe za rok musí mít průměrně 22 kilogramů mincí, aby si mohl vychutnat svoji oblíbenou kávu! Správný počet mincí ale nemáme vždy po ruce a tak se s bezkontaktní platební kartou cesta ke kávě či jinému občerstvení stává rychlejší, jednodušší a pohodlnější,“ říká Daniel Novák, projektový manažer společnosti Delikomat.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3