INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ČSOB a Era nabízí obchodníkům a živnostníkům jako první na českém trhu přenosný platební terminál, který jim usnadní platební styk se zákazníky, poskytne konkurenční výhodu a současně také urychlí a zjednoduší správu financí. Mobilní terminál mPOS je zařízení pro akceptaci platebních karet MasterCard a Visa komunikující s chytrým mobilním telefonem či tabletem prostřednictvím technologie bluetooth. ČSOB a Era, jež jsou momentálně jedinými poskytovateli tohoto řešení u nás, se díky této unikátní službě dostaly do finále prestižní mezinárodní soutěže Contactless & Mobile Awards v kategorii Eco System.

„Celá služba funguje na velice jednoduchém principu. Obchodník si do chytrého telefonu nebo tabletu stáhne aplikaci, která nabízí prostředí a funkce běžné pokladny, a zároveň zajistí přes datové spojení komunikaci se zúčtovací bankou. Pro uskutečnění platby obchodník jednoduše zadá do aplikace částku za nákup a zákazník ji zaplatí svou platební kartou na mobilním terminálu mPOS, jak je běžně zvyklý. Fungují tu samozřejmě i bezkontaktní karty, včetně plateb mobilními telefony s technologií NFC,“ popisuje novinku Marek Rehberger, ředitel ČSOB a Ery pro rozvoj obchodu a inovací.

„Od listopadového spuštění pilotního provozu využívá terminály mPOS stále více a více obchodníků. Zájem o tuto službu roste vysokým tempem, jen v únoru se objem a počet transakcí ve srovnání s lednem více než zdvojnásobil,“ doplňuje Roland Katona, manažer Acquiring a e-commerce ČSOB a Ery. „Máme zjištěno, že když nakupující není omezen hotovostí, kterou má zrovna u sebe, a může zaplatit kartou, zvyšuje se průměrná útrata. V současné době je průměrná výše transakce realizovaná přes terminály mPOS zhruba 750 korun,“ říká Roland Katona.

  Služba vznikla ve spolupráci se společností O2 a za partnerské podpory Ingenico, Monet+, MasterCard a Visa. Produkt je určen především malým firmám, drobným podnikatelům a živnostníkům, kteří v současné době platby kartou nepřijímají. Díky přenosnému terminálu tak například lidé zaplatí za provedenou práci přímo řemeslníkovi u sebe doma nebo zelináři na trhu. Obchodník pak může kupujícímu odeslat potvrzení o přijetí platby elektronicky formou SMS nebo e-mailem.

„Platby prostřednictvím mobilního platebního terminálu jsou součástí našich inovací, jejichž cílem je zvyšovat komfort klientů a postupně umožnit akceptaci karet i v odvětvích, kde to dosud nebylo možné nebo obvyklé. Ať už jde o jízdenky, parkovné, zábavu či zdravotnictví,“ doplňuje Marek Rehberger.

V současné době nabízí ČSOB a Era svým klientům možnost půjčit si mobilní terminál bezplatně, živnostníci tak uhradí jen transakční poplatek ve výši 2,79 % z každé přijaté platby. Pro poskytnutí terminálu mPOS je nutné mít pouze chytrý mobilní telefon nebo tablet s operačním systémem Android od verze 4 či iOS od verze 7 a vyšší, datové připojení, podnikatelský účet vedený u ČSOB či Ery a službu aktivně využívat.

 

Hlavní výhody mobilního terminálu mPOS

·         Možnost bezplatné výpůjčky platebního terminálu

·         Zúčtování karetních transakcí na účet v ČSOB a Eře

·         Elektronické výpisy o karetních transakcích

·         Elektronická archivace účtenek z terminálu

·         Přístup do webové aplikace pro náhled na karetní transakce s možností exportu dat

·         Využívání ovládací aplikace, která umožňuje vytvoření seznamu položek nabízeného zboží pro urychlení a jednoduchou evidenci obchodníka

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3