INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Společnost Western Union Business Solutions, globální poskytovatel zahraničních platebních služeb, vlastněná The Western Union Company (NYSE: WU), dnes oznámila uvedení nové řady nástrojů pro řízení rizika, která malým a středním podnikům působícím v České republice usnadní podnikání.

Nová rozšířená řada finančních produktů pro řízení rizika je určena firmám všech velikostí, které se zabývají obchodem se zahraničními subjekty. Nové řešení pro řízení rizika, poskytované společností Western Union Business Solutions, zahrnuje zajištění kurzového rizika pomocí standardních forwardů v kombinaci s „flexibilními forwardy“, známé také jako měnové opce.

Firmy tak nyní mohou po stanovenou dobu „zablokovat“ aktuální kurz a současně, v případě pozitivní změny, nakoupit měnu v dohodnutém objemu výhodnějším kurzem. Díky tomu lze mnohem efektivněji řídit riziko a zároveň využívat pozitivních změn u tržních směnných kurzů.

V rámci nabídky zajištění proti kurzovým změnám od Western Union Business Solutions je k dispozici několik variant (Forward, Collar, Knock In, Ratio) pro každý typ společnosti a míru rizika. Dle požadovaného objemu zahraničních měn lze vybrat vhodný nástroj pro ochranu proti nepříznivému vývoji na měnových trzích, který podnikům zároveň nabídne možnost profitovat z příznivých pohybů, a to zpravidla za nulové náklady.

Kombinace flexibilních forwardů a tzv. FX inteligence vychází ze snahy společnosti Western Union Business Solutions nabídnout klientům jednoduchý a nákladově efektivní způsob realizace mezinárodních plateb a podpořit tím růst firem v České republice.

„Díky nové komplexní řadě nástrojů pro správu a řízení rizika určené malým a středním podnikům můžeme firmám pomoci realizovat jednoduchý, avšak účinný plán řízení rizika. Klienti si mohou zvolit kombinací nástrojů pro řízení měnového rizika, a zajistit si tak nejen ochranu proti negativním kurzovým změnám, ale v důsledku také podpořit růst svého podniku,“ říká Tony Crivelli, viceprezident pro Spojené království a region Evropy, Středního Východu a Afriky (EMEA) společnosti Western Union Business Solutions.

„Malé a střední podniky čelí při realizaci mezinárodních plateb mnoha obtížím, které mohou mít vliv na jejich hospodářské výsledky. Výrazné změny na měnovém trhu totiž komplikují plánování požadovaného objemu hotovosti a ohrožují obchodní marže,“ dodává Jitka Kunstová, Country Manager pro Českou republiku společnosti Western Union Business Solutions. „Zavedení flexibilních forwardů podpoří rozvoj podniků a sníží riziko spojené se zahraničními závazky a pohledávkami.“

Western Union Business Solutions prodává měnové opce v České republice prostřednictvím společnosti Western Union International Bank GmbH, organizační složka, stoprocentní dceřiné společnosti Western Union. Western Union Business Solutions nyní nabízí měnové opce ve Spojeném království, v Austrálii, na Novém Zélandu, v Singapuru, v Kanadě, ve Spojených státech amerických, v Rakousku, v Německu a ve Francii.

Western Union International Bank GmbH je banka zapsaná v seznamu bank vedeném rakouským regulátorem finančního trhu (Finanzmarktaufsicht). Western Union International Bank GmbH, organizační složka, je zapsaná v seznamu bank a poboček zahraničních bank vedeném Českou národní bankou.

Western Union International Bank GmbH, organizační složka, je zapsána v českém obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, identifikační číslo 015 55 332, se sídlem na adrese Václavské náměstí 62, 110 00 Praha 1, Česká republika. Jedná se o pobočku společnosti Western Union International Bank GmbH (registrační číslo 256184t), Schubertring 11, 1010 Vídeň, Rakousko.

 

O společnosti Western Union Business Solutions

Western Union Business Solutions umožňuje firmám všech velikostí odesílat a přijímat mezinárodní platby a řídit globální cash flow prostřednictvím unikátních řešení uzpůsobených jejich individuálním potřebám. Společnost představuje obchodní jednotku předního nebankovního poskytovatele přeshraničních plateb The Western Union Company (NYSE: WU), který nabízí služby v oblasti podnikových řešení ve více než 30 zemích světa. Klienti mohou odesílat přeshraniční platby ve více než 135 měnách, a to na základě podpory sítě obchodních kanceláří, strategických bankovních vztahů a globální clearingové struktury.

 

O společnosti Western Union

The Western Union Company (NYSE: WU) patří mezi přední poskytovatele globálních platebních služeb. Spolu se značkovými platebními službami Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil a Western Union Business Solutions umožňuje Western Union spotřebitelům a podnikům po celém světě rychle, spolehlivě a pohodlně odesílat a přijímat finanční prostředky, provádět platby a nakupovat peněžní poukázky. K 30. září 2015 byly značkové služby Western Union, Vigo a Orlandi Valuta nabízeny prostřednictvím kombinované sítě více než 500 000 prodejních míst ve 200 zemích a teritoriích a více než 100 000 bankomatů a kiosků a zajišťovaly posílání finančních prostředků na stovky milióny účtů. V roce 2014 společnost The Western Union Company celosvětově provedla 255 milionů transakcí mezi spotřebiteli v celkovém objemu 85 miliard dolarů a dále pak realizovala 484 milionů obchodních plateb. Více informací naleznete na stránkách www.WesternUnion.com.

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3