INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Viceprezidentka HK ČR Irena Bartoňová Pálková na Hospodářském výboru Poslanecké sněmovny PČR opět zdůraznila zoufalou situaci, ve které se nacházejí české firmy kvůli nedostatku nízko a středně kvalifikovaných zaměstnanců. Tématem jednání sněmovního výboru byla problematika zaměstnávání pracovníků ze zahraničí, zejména pilotní projekt zabývající se zaměstnáváním pracovníků z Ukrajiny, který dosud vláda schválila ve zcela nedostatečném rozsahu. Navíc, kvóta na přijetí 500 pouze vysoce kvalifikovaných pracovníků z Ukrajiny nebyla ani zdaleka naplněna zájemci.

Viceprezidentka zdůraznila, že situace v ČR už je natolik dramatická, že nízko a středně kvalifikovaní pracovníci chybí firmám průřezově ve všech oborech.

Výstupem jednání bylo usnesení sněmovního výboru, ve kterém poslanci žádají premiéra Bohuslava Sobotku o urychlené řešení situace a o předložení návrhu řešení do konce července 2016.

Problematikou se na svém jednání zabývalo také vedení Hospodářské komory. Představenstvo HK ČR podpořilo změnu cizineckého zákona, která umožní České republice uzavřít smlouvu s externím poskytovatelem služeb ve třetích zemích, aby pro Českou republiku zpracovával dlouhodobé pobyty. Zároveň se představenstvo usneslo, že i nadále však bude Hospodářská komora České republiky trvat na rozšíření pilotního projektu o nízko a středně kvalifikované zaměstnance z Ukrajiny a rovněž případné rozšíření obdobných postupů i ve vztahu k zaměstnancům z dalších zemí.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3