Era vyhlašuje druhý ročník soutěže Era účetní roku 2012. Prvního ročníku, jehož vyhlášení proběhlo v rámci prestižní soutěže Era Živnostník roku 2011, se zúčastnilo 241 účetních z celé republiky.
Komerční banka přijímá od 25. dubna 2012 jako první banka v České republice platební karty čínské asociace UnionPay. Karty této asociace patří k nejrozšířenějším platebním kartám v Číně. Akceptace se vztahuje na celou síť 698 bankomatů provozovaných KB.
V rámci procesu transformace penzijních fondů dochází k mnoha důležitým změnám, které budou pro občany České republiky do budoucna velmi důležité. Klienti ČSOB Penzijního fondu Stabilita si to uvědomují, od počátku roku se výrazně častěji o změnách informují na Infolince. Navyšují také příspěvek na penzijní připojištění – průměrné navýšení přitom činí 210 Kč.
Největší finanční událost ve střední Evropě – investiční a trading summit MoneyExpo Prague 2012, která se uskutečnila od pátku 20. do neděle 22. 4. 2012, je již minulostí. Tento druhý ročník investičního a trading summitu zaujal všechny, kdo se zajímají o své peníze, a díky jedinečnému mixu teorie a praxe od špičkových domácích i zahraničních odborníků přinesl řadu inspirací, jak například rozšířit investiční záběr mimo tradiční akcie a fondy.
Rozvíjející se trhy jsou na tom v mnoha ohledech po finanční a hospodářské stránce lépe než západní, industrializované velmoci. Přesto jsou nominální i reálné výnosy tamních dluhopisů výrazně vyšší. Proto zájem investorů o cenné papíry z rozvíjejících se trhů s fixním výnosem a s krátkodobou splatností do tří let v poslední době výrazně stoupá. Není divu. Je tu totiž vysoká pravděpodobnost získat výnos, který bude převyšovat 4 % ročně. A to je lákavá nabídka.
Komerční banka připravila pro klienty limitovanou edici platebních karet Visa k letním olympijským hrám v Londýně. Cílem Komerční banky je prostřednictvím karty s olympijským motivem vyjádřit podporu českým sportovcům a umožnit jejím klientům vychutnat naplno sportovní zážitek, který se opakuje jen jednou za čtyři roky.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...