Na aktuální témata Profesionalizace tunelování a platební morálka českých firem hovořil na tiskové konferenci předseda představenstva a generální ředitel KUPEG, úvěrové pojišťovny, a. s. Ing. Michal Veselý.
Hypotéka s bonusem představuje unikátní novinku ČSOB, která významným způsobem odmění klienty za věrnost formou pozitivní motivace, a nabídne jim za ni na českém trhu zcela ojedinělý bonus. Banka jim z celkové výše úvěru odpustí 5 %, pokud s úvěrem dlouhodobě zůstanou u ČSOB. Klientům klesnou měsíční splátky i celková výše jistiny úvěru, kterou bance splatí. Například u dvoumilionové hypotéky bude odpuštěno 100 000 korun.
Od května 2012 nabízí Slavia pojišťovna úrazové pojištění ZDRAVÍ+. Většina českých pojišťoven poskytuje úrazové pojištění společně s životním. U Slavia pojišťovny se bude možné pojistit pouze proti úrazu či nemoci a k uzavření pojistné smlouvy postačí vyplnění jednoduchého dotazníku. Vstupní zdravotní prohlídka nebude vyžadována.
Společnost MasterCard Worldwide představila PayPass Wallet Services – nový celosvětový platební program pro banky, obchodníky a partnerské organizace, který díky bezpečným platbám jediným kliknutím myší, dotykem displeje tabletu nebo přiložením chytrého telefonu urychlí a usnadní zákazníkům nákupy v obchodech nebo na síti.
Nová akční nabídka Komerční banky přináší od dnešního dne významné zvýhodnění hypotečních úvěrů s delší dobou fixace. U hypoték s fixací na 5 a více let byla úroková sazba snížena až o 0,6 procentního bodu. Díky tomuto snížení, odpuštění poplatku za zpracování úvěru a ocenění nemovitosti, mohou klienti KB ušetřit v průběhu splácení až několik desítek tisíc korun.
Základní funkcí úvěrového pojištění je bezesporu ochrana věřitele před rizikem finanční ztráty v důsledku nezaplacení pohledávek ze strany odběratele. V této oblasti již firmy plně akceptovaly úvěrové pojištění jako vysoce efektivní – za cenu v řádech promile z fakturovaných částek je v případě pojistné události vyplaceno odškodné v částce fakturace mínus spoluúčast až do výše úvěrového limitu.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...