ČSOB zavádí Opakovanou platbu – novinku, která ještě více usnadní placení kartou na internetu. Nová služba funguje jako inkaso z platební karty, umožní tedy rychlejší transakce mezi klientem a obchodníkem při současném zachování bezpečnosti platby. První obchodník s možností aktivace této služby bude portál www.slevomat.cz.
S příchodem nového roku zahájila ČSOB a Era provoz aplikace smartbankingu, tedy internetového bankovnictví pro obsluhu financí přes chytré telefony a tablety. Aplikace je dostupná pro systémy iOS (iPhone, iPad) a Android (telefony HTC, Samsung...). Služba je zdarma jak pro klienty ČSOB a Ery, tak i pro zákazníky jiných bank.
Operátoři klientských center pojišťoven denně řeší celou řadu pojistných případů a snaží se vycházet klientům vstříc. Občas však narazí na opravdu kuriózní popis pojistného případu, ze kterého není jasné, o co vlastně jde.
Unikátní koncept poplatkové politiky MojeOdměny zaznamenal další úspěch. V rámci hodnocení vstřícnosti v oblasti poplatkové politiky prováděné internetovým serverem Bankovnípoplatky.com získala Komerční banka hodnocení Skokan roku. Podle serveru zlepšila KB nejvíce z českých bank oblast poplatků i přehlednost sazebníku.
Po celý tento rok oznamovali klienti Allianz pojišťovně den co den nové pojistné události. Kromě těch, které po telefonu evidovali operátoři Klientského servisu, dozvídali se likvidátoři českého zastoupení evropské jedničky řadu motoristických případů, rovněž prostřednictvím Euroformulářů. Dnes vám nabízíme některé z nich.
Společnost Anderson Willinger představila výsledky výzkumu „AW SalaryScope Predictor" se zaměřením na vývoj trendů v lidských zdrojích v segmentu pojišťovnictví. Vyplývá z něj, že růst platů vedoucích zaměstnanců pojišťoven má stoupající tendenci převážně u pozic, na něž se váže boj o nové zákazníky, udržení a rozvoj stávajících klientů či sledování výkonu a efektivity. Naopak vzhledem k vývoji ekonomické situace stagnují či klesají platy manažerů v oblastech provozu, financí, lidských zdrojů a v právních odděleních a to mnohdy o 7 až 10 procent.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...