INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Zítřejší odborná konference na téma Elektronická evidence tržeb (EET) bude jedinečnou platformou pro otevřenou diskusi mezi zástupci byznysu a Ministerstvem financí ČR. Konference, kterou pořádá Hospodářská komora České republiky, se uskuteční za účasti prezidenta HK ČR Vladimíra Dlouhého, ministra financí ČR Andreje Babiše a tří set účastníků z řad podnikatelů a živnostníků.

V současné době je český byznys svědkem živé debaty týkající se zavedení povinnosti EET. Předpokládaná účinnost opatření, které se má podle Ministerstva financí ČR stát jedním z hlavních pilířů boje proti daňovým únikům, je 1. leden 2016. „Hospodářská komora České republiky chce od počátku tohoto projektu umožnit podnikatelům a živnostníkům být součástí přípravy legislativní i technické podoby řešení a být prostředníkem diskuse se státní správou v této oblasti. I proto jsme se rozhodli uspořádat zítřejší odbornou konferenci a otevřeně probrat specifika zmiňovaného záměru tak, abychom co nejvíce eliminovali jeho možné dopady,“ říká prezident HK ČR Vladimír Dlouhý.

Konference se zaměří na návrh zákona o evidenci tržeb a na praktické zkušenosti s aplikací chorvatského modelu projektu. Na programu je i diskuse o úskalí navrhovaného zákona z pohledu podnikatelů a možnosti, jak se s nimi vypořádat.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3