INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Partnerství, vzájemná podpora a spolupráce nejen v oblasti stáží pro vysokoškoláky jsou předmětem nově uzavřené dohody mezi Univerzitou Karlovou v Praze a Hospodářskou komorou České republiky. Rektor UK Tomáš Zima a prezident HK Vladimír Dlouhý dnes stvrdili svými podpisy memoranda vznik nové platformy, díky níž zintenzivní společnou komunikaci v těch oblastech veřejného života, které se obou organizací dotýkají.

 

V rámci uzavřeného partnerství se obě instituce budou podporovat při událostech připravovaných na Univerzitě Karlově a na jejích fakultách u příležitosti důležitých kulturních, vědeckých i pedagogických akcí. Spolupráce se bude vztahovat ale také na transfer technologií, tedy na podporu uplatnění výsledků vědy a výzkumu v praxi, a na odborné stáže realizované Hospodářskou komorou pro studenty vysokých škol.

 

„Jsem přesvědčen o tom, že partnerství mezi Hospodářskou komorou ČR a Univerzitou Karlovou v Praze bude oboustranně prospěšné. Spolupráce mezi nejvýznamnějším zástupcem podnikatelské sféry v České republice a nejvýznamnější českou vysokou školou přispěje k plnění důležitých společenských úloh, které při podpoře rozvoje českého státu obě instituce zastávají,“ uvedl prezident HK ČR Vladimír Dlouhý.

 

Intenzivní spolupráce mezi oběma institucemi začne již v nejbližších dnech. Hospodářská komora ČR se bude podílet mj. na oslavách výročí 600 let od úmrtí myslitele, reformátora a kazatele Jana Husa, někdejšího rektora UK, v příštím roce pak na oslavách u příležitosti 700. jubileu narození císaře a krále Karla IV., zakladatele UK v Praze.

„Těší mě, že Univerzita Karlova podepsala partnerství s tak významnou institucí, jakou Hospodářská komora ČR bezesporu je. Pevně věřím, že díky vzájemné spolupráci dojde k pozitivní propagaci mnoha akcí jak Univerzity Karlovy, tak i Hospodářské komory ČR“, dodal rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3