INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Někdo začínal doma v garáži a nyní jsou jeho výrobky známé po celém světě, jiný přišel s nápadem, který zastiňuje i značky nejzvučnějších jmen. Další podnikatelé působí pouze ve svém regionu, ale jsou jeho nedílnou součástí a mají zákazníky, kteří se bez jejich produktů či služeb neobejdou. Přesně takové firmy a podnikatelé mají šanci uspět v tradičních podnikatelských soutěžích Vodafone Firma roku 2015 a Česká spořitelna Živnostník roku 2015.

 

Podnikatele mohou například nominovat jeho spokojení zákazníci.

Registrace probíhají do 14. června, tedy již pouze týden na www.firmaroku.cz a www.zivnostnikroku.cz.

V minulém roce se do soutěží přihlásilo více než 6500 firem a živnostníků z celé České republiky. Prvním krokem k celorepublikovému vítězství je úspěch v krajském kole. Soutěže jsou jedinečné právě díky tomu, že ty nejlepší podnikatele hledají ve všech čtrnácti regionech ČR. Krajský vítěz pak v celostátním kole reprezentuje nejen sám sebe, ale celý region. U živnostníků rozhoduje o pořadí v kraji porota na základě podnikatelských příběhů, u firem je důležitým faktorem také tzv. finanční „scoring“, který hodnotí finanční stabilitu společností. Do soutěže se mohou přihlásit malé a střední firmy působící v České republice s nejméně dvouletou účetní historií a s obratem do 1,5 miliardy korun a živnostníci, kteří jsou minimálně jeden rok vlastníky platného živnostenského listu nebo jiného oprávnění k podnikání dle právních předpisů. Kompletní pravidla soutěže naleznete na www.firmaroku.cz a www.zivnostikroku.cz.

Tradičním titulárním partnerem kategorie Firma roku, je již osmým rokem společnost Vodafone.

„V první řadě musí mít začínající firma dobrý nápad a chuť se vrhnout do podnikání. Bez odhodlání a víry ve vlastní produkt to nejde. Uspět na trhu není snadné, ale oproti předchozím generacím mají firmy možnost propagovat své produkty či služby prostřednictvím internetu. Webové stránky, sociální sítě, různá reklamní videa, možností je spousta, stačí si jen vybrat. Jednou z možností, jak se zviditelnit, je přihlásit se do soutěže Vodafone Firma roku 2015, rádi vás uvidíme,“ uvedla obchodní ředitelka pro firemní zákazníky společnosti Vodafone Czech Republic Milena Linhartová.

Titulárním partnerem kategorie Živnostník roku je Česká spořitelna.

„Nesmírně náš těší, že jsme se stali titulárním partnerem soutěže Živnostník roku 2015. Oceňujeme všechny, kteří vybudovali živnost od nuly, získali spokojené klienty a přijali odpovědnost za své zaměstnance. Jen takoví podnikatelé nejlépe vědí, jak chutná úspěch a kolik práce se za ním skrývá. My si jejich úsilí velmi vážíme a nabízíme jim silné partnerství, které přinese nové příležitosti a umožní další rozvoj,“ řekl František Krčil, ředitel segmentu živnostníků z České spořitelny.

Společnost Vodafone patří dlouhodobě k lídrům v oblasti společenské odpovědnosti v České republice. Tradičně vyhlašuje partnerskou kategorii Vodafone Odpovědná Firma roku. Ta už pět let oceňuje společnosti, které svým chováním šetří životní prostředí, nadstandardně naslouchají potřebám svých zaměstnanců nebo se výraznou měrou podílejí na rozvoji regionu, v němž působí. Ze 14 krajských finalistů si v roce 2014 tento celorepublikový titul odnesla společnost České houby a.s., která na svých farmách pěstuje nejen houby, ale také čerstvé výhonky, sušené ovoce, sušené houby a další kulinářské speciality. Vítězem Vodafone Firmy roku se pak stala sklárna AJETO spol. s r.o., Czech Glass Craft.

„Vítězství potvrdilo i to, že kolektiv našich zaměstnanců je velice schopný, pracovitý, zručný a flexibilní,  a že umíme k těmto věcem přidat i jakousi další nadstavbu. Ukázalo se tím také to, že naše společnost  má v sobě neskutečný potenciál. Jsem moc rád, že se tímto oceněním potvrdila i správnost cesty, kterou se  společnost  vydala s mým nástupem na pozici ředitele společnosti.“ Jaroslav Turnhöfer, ředitel společnosti AJETO spol. s.r.o., Czech Glass Craft

Veškeré informace ohledně registrace a o soutěžích naleznete na www.firmaroku.cz a www.zivnostnikroku.cz. Prvních 100 soutěžících, kteří kompletně dokončí přihlášku, získává předplatné Hospodářských novin na rok zdarma. Podnikatelské subjekty mohou být do soutěží také nominovány. Třeba svými známými, kolegy, zaměstnanci nebo zákazníky. Účast v soutěžích je zcela bezplatná, za registraci nehradí soutěžící žádný poplatek. Ty nejlepší podnikatele v regionech budeme znát na podzim letošního roku. O celorepublikovém vítězi se pak rozhodne začátkem prosince na slavnostním vyhlášení v Praze.

HARMONOGRAM SOUTĚŽÍ

Krajská kola Firmy roku 2015 a Živnostníka roku 2015

16.9. -22. 10. 2015

Volba Živnostníka roku 2015 v SMS hlasování veřejnosti

1. 11. – 18. 11. 2015

Volba Firmy roku 2015 – finálová porota

4. 11. 2015

Volba Živnostníka roku 2015 – finálová porota

26. 11. 2015

FINÁLE – Galavečer v Praze

Prosinec 2015

 

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3