INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

cuIng. Martin Čudka, jednatel Wiesner-Hager Bohemia spol. s r. o. získal ocenění FINALISTA SOUTĚŽE MANAŽER ROKU 2014. Jedná se o jeho již 8-mý titul finalista soutěže MANAŽER ROKU. V letech 2007 a 2009 získal Martin Čudka i tituly MANAŽER ODVĚTVÍ.

Titul MANAŽER ROKU uděluje Česká manažerská asociace společně s Konfederací zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR a Svazem průmyslu a dopravy ČR. Letošní ročník MANAŽER ROKU 2014 byl již dvaadvacátý.

Společnost Wiesner-Hager Bohemia spol. s r. o. byla v České republice založena před dvaceti lety. Ing. Martin Čudka působí ve firmě Wiesner-Hager Bohemia na manažerské pozici od jejího založení v Čechách. Od roku 1999 pak na pozici jednatele. Je zodpovědný za výrobu čalouněných dílců pro celý koncern a za výrobu vybraných finálních výrobků pro trhy CEE. Dceřinou firmou Wiesner-Hager Bohemia je firma Wiesner-Hager Project, v které je taktéž jednatelem. Wiesner-Hager Project zajišťuje odbyt produktů Wiesner-Hager do zemí CEE. Wiesner-Hager je mezinárodním specialistou pro kancelářskou a objektovou architekturu. Orientuje se na aktuální trendy ve světě nábytku pro kanceláře a inovace pro spokojenost a pohodlí pracovníků ve firmách. Mateřská společnost koncernu vznikla v Rakousku v roce 1849.

Wiesner-Hager Bohemia zaměstnává v Humpolci celkem 35 zaměstnanců včetně managementu. V hospodářském roce 2014/2015 vygenerovala pod vedením Ing. Martina Čudky zisk před zdaněním ve výši 3,8 milionů Kč. To je šestinásobek oproti minulému období. Obrat společnosti dosáhl 49,6 milionů Kč. Hodnota hrubého provozního zisku EBITDA činila 8,6 milionů Kč.  V posledních třech letech se Wiesner-Hager Bohemia podařilo především stabilizovat personální obsazení a soustředit se na profesní růst zaměstnanců. Minimální fluktuace je základem budování profesionálního týmu vysoce kvalifikovaných pracovníků.  V roce 2014 došlo k zvýšení výrobní kapacity a celkově k nárůstu výkonů.

Nejen manažerské krédo Ing Martina Čudka zní: „Vždycky platí, že: „ono to půjde“.“ Umění najít vždy řešení je základem strategie kvality. Firma odmítá slevit z kvality a vysvětluje zákazníkům, že kvalita za rozumnou cenu neexistuje. Naopak. Kvalita vždy stojí více úsilí, píle, sebediscipliny a peněz než nekvalita.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3