Finančním ředitelem společnosti Profinit se od června 2016 stal Pavel Hrouda. Jde o zkušeného manažera s velkou praxí v oboru finančního řízení a mnoha zkušenostmi z operativního řízení na globální úrovni. Ve funkci je odpovědný za strategické finanční řízení firmy.
V ČSOB Pojišťovně došlo k významným organizačním změnám ve vrcholovém vedení této společnosti. Celkem se změna týká třech postů členů představenstva. V závěru minulého roku firmu opustil pan Dušan Quis, do konce června odchází pan Frank Fripon a pan Michla Kaněra. Uvolněná místa v představenstvu ČSOB Pojišťovny postupně obsadili pan Stanislav Uma, pan Jiří Střelický a pan Michal Brothánek.
Jan Pokorný, dosavadní výkonný ředitel pro strukturované financování se v srpnu stane členem představenstva Komerční banky se zodpovědností za oblasti Strukturovaného financování, Top Corporations a Investičního bankovnictví. V představenstvu banky nahradí Karla Vašáka, kterému v srpnu vyprší mandát a bude se věnovat novým povinnostem v rámci skupiny Société Générale. Změna podléhá schválení České národní banky.
Společnost ZVU STROJÍRNY, významný tradiční český dodavatel zařízení a technologií pro chemický, potravinářský a energetický průmysl a člen přední průmyslové skupiny SAFICHEM GROUP, s potěšením oznamuje, že na místo generálního ředitele jmenovala Vladimíra Kyselu. Vladimír Kysela bude mít odpovědnost za řízení společnosti, dlouhodobý strategický rozvoj, optimalizaci produktového portfolia a posílení exportní výkonnosti.
Novým členem představenstva skupiny Orbis, největší hotelové sítě v Polsku a ve střední Evropě, se stal Dominik Sołtysik. Zodpovědný bude za správu aktiv, vývoj a technický provoz skupiny. Dominik Sołtysik působí v hotelové skupině Orbis již tři roky, před jmenováním zastával funkci ředitele Asset Managementu.
Petr Žikeš, který donedávna zastával pozici provozního ředitele firmy Safetica Technologies, byl jmenován novým ředitelem celé společnosti, která se specializuje na ochranu firemních dat před únikem a eliminaci bezpečnostních incidentů.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...