Shromáždění členů České asociace pojišťoven (ČAP) zvolilo na svém zasedání členy prezidia a kontrolního výboru a schválilo dlouhodobé strategické cíle pojistného trhu. Do svého čela si prezidium opětovně zvolilo Ing. Martina Diviše, MBA, generálního ředitele pojišťovny Kooperativa, který tuto funkci zastává již od roku 2013.
V březnu letošního roku do společnosti Shoptet, která nabízí pronájem e-shopů a on-line pokladní systém, nastoupil na pozici Direct Sales Managera Štěpán Karoch (27). Jeho hlavním úkolem bude podpora služby Pokladna a její komunikace směrem k majitelům kamenných prodejen.
VIVmail.cz, přední specialista na behaviorální e-mail marketing, rozšířil svůj tým o Kateřinu Maier Krajčovou, která do firmy nastoupila na pozici marketingové manažerky. Jejím úkolem bude v prvé řadě budování značky VIVmail.cz, edukace trhu o možnostech moderních nástrojů pro personalizovaný e-mailing a spolupráce s agenturami. Vzhledem ke svému právnímu vzdělání a praxi bude zároveň zastávat post firemní právničky. V rámci této role bude mít na starosti nastavování a dodržování interních pravidel, revize obchodních smluv či odborný dohled nad personálními daty.
Obsazení vedoucích pozic ve společnosti DPD, předním přepravci a inovátoru v oblasti e-commerce v České republice i Evropě, se k 1. 4. 2016 mění. Daniela Mareše, současného jednatele DPD CZ, střídá na této pozici Miloš Malaník, který dříve pracoval pro jiného logistického integrátora. Novým výkonným ředitelem se stává Ondřej Vaňha, který v DPD od roku 2008 doposud působil jako obchodní a marketingový ředitel.
Nejen prostřednictvím stávajících produktů, ale také akvizicemi hodlá nadále posilovat svou pozici na trhu společnost Asseco Solutions. Management společnosti se proto nově rozšířil o pozici Business Development Director. Tu bude od 1. dubna 2016 zastávat Martin Kršňák (37), dosavadní šéf partnerské sítě HELIOS Open.
Dlouhodobý developerský lídr EKOSPOL má nového finančního ředitele, od 21. března 2016 se jím stal Pavel Bednář (38). Ve funkci nahradil Julii Vasko.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...