INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

makro ČR mkt kampaň image II - profesionální zákazníci novou strategii řetězce oceňují. Změna komerční strategie velkoobchodu makro ČR se u zákazníků setkala s úspěchem. Program Stabilně výhodná cena, který podnikatelům v segmentu gastronomie a maloobchodu zajišťuje dlouhodobě nízké ceny klíčového zboží pro jejich podnikání, se proto po půl roce od svého spuštění nyní rozšiřuje. Nově je v něm zařazeno již 11 000 položek, o třetinu víc než dosud. O tom, že už není potřeba spoléhat se na nepředvídatelné a krátkodobé slevové akce, teď navíc makro zákazníky informuje v čerstvě spuštěné celorepublikové marketingové kampani.

Už žádné čekání na slevy, okružní jízdy po slevách či zbytečné předzásobování. Program Stabilně výhodná cena velkoobchodu makro ČR již více než půl roku umožňuje provozovatelům restaurací, jídelen či maloobchodů soustředit se více na jádro jejich podnikání a lépe plánovat. Namísto jednorázových slevových akcí, ve kterých lze po dobu pouhých několika dnů nakoupit jen omezený počet položek, se v rámci Stabilně výhodné ceny mohou spolehnout na dlouhodobě konkurenceschopné ceny klíčových artiklů. To vše navíc na jednom místě a kdykoli je to potřeba. „Každý, kdo někdy podnikal, ví, jak důležitá je v byznysu předvídatelnost a stabilita. V dnešní turbulentní době chybějícího personálu a zvyšujících se nákladů to platí dvojnásob. Nikdo nechce mít přeplněný sklad základními artikly, protože zrovna byly v akci. Naše komerční strategie zákazníkům z gastronomie a maloobchodu zjednodušuje práci i život. Oproti roku 2022 u nás klesl podíl artiklů v promocích o 50 procent,“ popisuje Jiří Nehasil, nový generální ředitel společnosti makro ČR.

makro ČR Stabilně výhodná cena image III webS ohledem na příznivou odezvu zákazníků, kteří díky Stabilně výhodné ceně šetří nejen peníze, ale také čas, se nyní navíc program výrazně rozšiřuje. Nově do něj makro ČR řadí na 11 000 produktů privátních i nejprodávanějších dodavatelských značek. To je o třetinu více než dosud. Přibyly například položky jako máslo, smetana, fritovací olej nebo brambory. Jen v letech 2023 a 2024 plánuje makro ČR do výhodných cen v rámci programu investovat celkem až půl miliardy korun. Velkoobchod tak potvrdil svůj závazek z letošního února, kdy Stabilně výhodnou cenu představil v rámci oslav 25 let od svého vstupu na český trh.

Povědomí o možnosti zásobit se efektivně, za dostupné ceny a na jednom místě, kdykoli je to potřeba, navíc nyní makro ČR u zákazníků zvyšuje prostřednictvím nové marketingové kampaně. S tou se lze od začátku září setkat v online prostoru včetně sociálních sítí, na billboardech, vlakových nádražích, silničních mostech či zastávkách MHD. Speciální světelné instalace se symbolem žluté šipky a mottem Stabilně výhodná cena jsou umístěny také ve vybraných stanicích metra. Z běžných médií se pak kampaň objeví v tisku, rádiích a pro makro méně tradičně také v televizi. „Půjde o sponzorské vzkazy na TV Prima během oblíbených pořadů Prostřeno, Ano, šéfe!, Zoo, Polda, Inkognito či Máme rádi Česko. Celá kampaň je koncipovaná 360stupňově tak, aby ji po dobu následujícího měsíce a půl nebylo možné přehlédnout. Informovat v ní budeme nejen o samotné existenci programu, ale chceme komunikovat také jeho největší výhody,“ říká vedoucí oddělení brandingu a marketingu makro ČR Lenka Slezáková.

V samotných prodejnách jsou pak všechny položky zařazené do programu Stabilně výhodná cena označeny speciální žlutou „směrovkou“. Symbol zároveň navádí zákazníky na místo, kde zboží na prodejně jednoduše najdou. Výrazný prvek představují rovněž modré cenovky, kterými se výrobky v programu odlišují od ostatního zboží.

Pro správné fungování své nové komerční strategie makro ČR pravidelně sleduje a porovnává ceny na trhu. Následně je udržuje dlouhodobě a stabilně výhodné. Využívá k tomu dva základní mechanismy – každodenní výhodnou cenu u velkých balení zaměřenou zejména na zákazníky z oblasti gastronomie a zvýhodněnou cenu při nákupu více kusů v balení v již známém programu Nakupte více, zaplaťte méně pro maloobchodníky.

Kromě zákazníků si však program Stabilně výhodná cena pochvalují také dodavatelé makro ČR. Umožňuje jim šetřit náklady díky efektivnějšímu plánování zásob a vyšší efektivitě provozu. Výsledkem je kromě konkurenceschopných cen také vyšší loajalita zákazníků ke značkám a zlepšení dostupnosti výrobků v prodejnách, což ve výsledku vede k nárůstu tržeb.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3