INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Carun-KonopistePraha, České Budějovice, Litoměřice, Havířov a v letní sezóně i zámek Konopiště, tam všude se dostává konopí k lidem. Konopná apatyka v historickém objektu nedaleko města Benešov ve Středočeském kraji má nejen připomenout, že rostlina konopí, má léčivou sílu, ale rovněž napomoci návratu konopí do běžného života lidí. Podívat se, co všechno se dá z konopí vyrobit a popovídat si se zkušenými odborníky o tom, k čemu všemu se blahodárná rostlina využívá, mohou všichni turisté mířící do zámku.

Na zámek Konopiště se konopí vrátilo předloni, když tu Konopnyshop.cz ve věži Žofie otevřel svůj první kamenný obchůdek s vlastními výrobky z konopí. V krámku se od té doby vystřídaly tisíce tuzemských i zahraničních turistů a zájemců o konopné produkty, zejména značky Carun. „Vědci na celém světě potvrzují neuvěřitelnou sílu konopí, jakou už jiná rostlina nemá. Proto jsme se rozhodli překonat mýtus zakázané rostliny, i když to popravdě není vůbec snadné, a vrátit ji zpět lidem. Pravda o léčivých účincích konopí je známá a záleží na každém, jak ji dovede využít ve svůj prospěch,“ říká zakladatel značky Carun Jiří Stabla.

Je přesvědčen, že výrobky z konopí lidem pomohou vyřešit řadu zdravotních problémů, čehož lze dosáhnout prostřednictvím účinných látek, takzvaných cannabinoidů. Právě tyto látky se v přírodě vyskytují pouze v rostlinách konopí. Moc dobře to vědí zástupci apatiky Konopnyshop.cz, kteří s pokorou a úctou k historii v prostorách zámku otevřeli obchod s nejrůznějšími konopnými výrobky.

Proč konopí léčí

Vědecké práce prováděné světovými kapacitami poukazují na to, že se u lidí cannabinoidové receptory nacházejí i zcela přirozeně v centrální nervové soustavě a mnoha periferních tkáních včetně imunitního, reprodukčního a zažívacího systému, v sympatetických gangliích, hormonálních žlázách, tepnách, plicích i srdci. Proto tyto látky reagují s tělem člověka a působí na něj blahodárně.

Z historie

Zámek Konopiště nechal postavit šlechtický rod Benešoviců s největší pravděpodobností koncem 13. století. Je nasnadě, že při určování jména této nádherné stavby hrálo velkou roli konopí, které bylo v té době doslova strategickou rostlinou a v úrodném kraji se jí nesmírně dařilo. Není proto divu, že výrobky z této rostliny provázely každodenní život lidí všech společenských vrstev. Postupem času měnil zámek majitele i podobu a nejvíce se proslavil jako poslední sídlo dědice trůnu Rakousko-Uherské říše Františka Ferdinanda d’Este. Mnoho zajímavých památek lze vidět i v blízkosti zámku, takže se určitě vyplatí naplánovat si romantickou dovolenou s výletem na Konopiště.

Radí znalci konopí

Na zámku Konopiště je denně k dispozici tým poradců, který všem nabízí řadu důležitých poznatků i zajímavostí nejen z oblasti medicíny, ale také mnoho informací, jak jednoduše pomoci znečistěné planetě prostřednictvím rostliny Cannabis Sativa, neboli konopí.

Základní info

Zámek Konopiště – Konopnyshop.cz ve věži Žofie

Otevírací doba: 9:30 – 16:00  -  otevřeno denně kromě pondělí

kontakt: +420 722 493 306

Adresa: Konopiště 1, 256 01 Benešov

 

O značce CARUN

Obchodní značka CARUN zaštiťuje široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, prodávaných po celé EU. V současné době se pod značkou Carun vyrábí jediný zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR http://www.konopnyshop.cz. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?“. Více informací získáte také na http://www.carun.cz nebo na http://www.konopnyshop.cz.

 

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3