INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

cesnek 18 of 32Po celé republice začíná období sklizně zemědělských plodin, a to platí i pro českou odrůdu česneku Dukát z farmy Zdeňka Hrdličky z Dolánek nad Ohří (na snímku). Podle farmáře bude i letos úroda dobrá, výkyvy počasí v minulých týdnech produkci nijak zásadně neovlivnily. Přes proměnlivé přírodní podmínky tak bude i letos český česnek kvalitní, s vysokým obsahem silic a dalších zdraví prospěšných látek. Čeští spotřebitelé si ho budou moci zakoupit v obchodech Tesco, kam farma Hrdlička dodá exkluzivně celou svou letošní produkci.

Poptávka po ryze českém česneku rok od roku roste. Vyplývá to i ze statistik obchodního řetězce Tesco, který je již třetím rokem exkluzivním odběratelem celé produkce českého Dukátu z farmy Hrdlička. Vloni farma vyprodukovala 90 tun česneku, které našly svůj odbyt prostřednictvím obchodů Tesco právě u českých spotřebitelů.

Pro zajištění letošní produkce farma osadila celkem 25 hektarů půdy a očekává sklizeň zhruba 150 tun českého česneku, který rovněž poputuje v celém svém objemu na pulty obchodů Tesco. Při sklizni poprvé použije také nejmodernější dostupnou technologii pro sklízení česneku. Česnek na farmě sklidí pomocí speciálního kombajnu Broch, který jednotlivé palice ze země vytáhne a zároveň očistí. Pro následné sušení využije farma Hrdlička nově postavenou speciální halu o velikosti 500 m2, která celý proces usnadní a také časově zkrátí. Zároveň zde bude celá produkce uskladněna při teplotě, která česneku nejvíce vyhovuje a při které nedojde k nastartování procesu klíčení.

„Český Dukát naleznou zákazníci Tesco na našich pultech čerstvě sklizený, ve svazcích s oříznutou zelenou natí, a to již od začátku července,“ uvádí Adrián Andrejkovič, nákupčí zeleniny ve společnosti Tesco. „Z hlediska porovnání cen mohou spotřebitelé očekávat cenu za kilogram zhruba ve stejné výši, jako tomu bylo vloni,“ dodává Andrejkovič. Od poloviny července pak bude k dostání česnek sušený. Obě varianty budou pocházet z produkce farmy pana Hrdličky a do obchodů Tesco se dostanou prostřednictvím stálého distributora – firmy P+P.

Česká odrůda česneku je do obchodů Tesco dodávána v balení po třech kusech s označením „Jezte čerstvé”. Zákazníci ho naleznou v sekci zeleniny v obchodech samotných, ale je k objednání i prostřednictvím služby Tesco Potraviny on-line na https://nakup.itesco.cz/.

O společnosti Tesco Stores ČR

·Společnost Tesco Stores ČR, a. s. vstoupila na český trh v roce 1996. V současné době provozuje
v tuzemsku více než dvě stovky obchodů, 17 čerpacích stanic a 7 obchodních center.

·V České republice provozuje Tesco také franšízingovou síť Žabka, která čítá více než stovku obchodů.

·Jako první na českém trhu začalo Tesco v roce 2012 provozovat na území Prahy a okolí, Mladoboleslavska a Kladenska internetový obchod s potravinami Potraviny on-line. V roce 2013 byla služba představena na Kolínsku, Brněnsku, Hradecku a Pardubicku a loni také na Liberecku,
Plzeňsku, Břeclavsku a Hodonínsku. Od poloviny března 2015 je služba nově dostupná také na Benešovsku.

·V roce 2012 získala služba potraviny on-line ocenění Inovace v obchodě v anketě MasterCard Obchodník roku.

·Za dobu svého působení na českém trhu Tesco obdrželo řadu dalších ocenění – je například několikanásobným nositelem titulů Hypermarket roku, Obchodník roku, Nediskontní obchodní řetězec roku či TOP Retailer.

·Tesco patří k největším soukromým zaměstnavatelům v České republice. Za vytváření rovnocenných pracovních příležitostí získala společnost ocenění v soutěži Stejná šance – Zaměstnavatel roku 2008, oceněny byly také absolventské programy společnosti.

· V roce 2013 získala společnost 1. cenu za nejlepšího zaměstnavatele v kategorii Obchod od České studentské unie.

·V roce 2013 začaly obchody Tesco spolupracovat s Federací potravinových bank a darují neprodané trvanlivé potraviny potřebným. V roce 2014 se spolupráce rozšířila již na 65 hypermarketů po celém Česku.

·V posledních dvou letech prostřednictvím Nadačního fondu Tesco společnost věnovala více než 10 milionů korun na charitativní účely.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3