INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Celých 75 % společností pokládá za hlavní prioritu v oblasti převodních cen řízení daňových rizik. Porovnáme-li výsledky s hodnotami z minulých let (66 % v roce 2013 a 50 % v roce 2010), je zřejmé, že všeobecný tlak na větší transparentnost v daňových otázkách má významný dopad na jednání obchodních korporací. Vyplývá to z rozsáhlého průzkumu společnosti EY zaměřeného na problematiku převodních cen (In the spotlight: a new era of transparency). Průzkum byl proveden mezi 623 finančními a daňovými řediteli z 36 zemí světa.

Libor Frýzek, vedoucí partner daňového oddělení EY v České republice, říká: "Výsledky průzkumu potvrzují, že daňové správy se konzistentně zaměřují na nastavení převodních cen u nadnárodních společností. Převodní ceny jsou v celosvětovém měřítku číslem jedna na seznamu daňových správ. Tento závěr je v souladu s vývojem v České republice, kde pozorujeme výrazný nárůst počtu daňových kontrol převodních cen i doměřené daně."

Hlavní závěry průzkumu společnosti EY zaměřeného na problematiku převodních cen:

· U 72 % společností byly převodní ceny hlavním bodem daňové kontroly

· Globální pravidla pro dokumentaci převodních cen splňuje pouze 21 % společností

· Pro 49 % společností je největším problémem při správě převodních cen absence automatických procesů

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3