INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

NGEFOtevřený podílový fond NOVA Green Energy (NGEF) vstoupil do roku 2015 s podstatnou novinkou pro české investory. Těm, kteří nechtějí investovat v eurech, nabízí alternativu investice v českých korunách. Nově tak nejsou investoři vystaveni nežádoucím výkyvům směnného kurzu.

Pro mnoho českých investorů je důležité, zda se cena fondů udává, tedy fond je denominovaný, v českých korunách nebo ne. „Tuto možnost jsme zvolili od ledna 2015, kdy je cena podílového listu uveřejňována i v českých korunách a investor tak nebude vystaven kurzovému riziku. Známe potřeby českých investorů a ti jsou svojí povahou spíše konzervativní. Rádi vydělávají i utrácejí spíše české koruny. Snaží se tedy maximalizovat korunovou hodnotu svých investic,“ uvádí důvody předseda investiční komise NOVA Green Energy Juraj Dvořák.

Fond NOVA Green Energy investující do zelené energie nabízí zajímavý výnos při minimálním riziku. V Čechách je to podle srovnatelných parametrů jediný otevřený podílový fond investující majoritně do obnovitelných zdrojů, který umí navíc objektivně prokázat, že investorům vydělá z těchto fondů nejvyšší výnos, odpovídající 7-9 % čistého zhodnocení ročně. Fond investuje do projektů v tuzemsku a v blízkých zemích, jako je Slovensko, Rumunsko, Černá hora či Bulharsko. Jeho výnosy jsou založené na, přeneseně řečeno, státním riziku, jelikož tržby jednotlivých aktiv projektů OZE (fotovoltaických, bioplynových elektráren, elektráren na biomasu atd.) v majetku fondu jsou generovány na základě zákonem garantovaných vyšších výkupních cen alternativní energie fixovaných na 15-20 let podle typu země, ve které se dané aktivum nachází.

O NOVA GREEN ENERGY

Za otevřeným podílovým fondem NOVA Green Energy (NGEF) kvalifikovaných investorů stojí zkušení finanční manažeři. Vizí fondu je stát se dlouhodobě úspěšným investičním fondem do obnovitelných zdrojů energie v regionu střední a východní Evropy. Investuje do funkčních elektráren vyrábějících energii z  obnovitelných zdrojů s dlouhodobými odběratelskými smlouvami. Fond chce být nejlepší volbou pro konzervativní investory, kteří očekávají stabilní, vládou garantovaný příjem a přiměřené zhodnocení kapitálu v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Přísný regulační rámec, přehledné nastavení motivací manažerů, renomovaný správce, znalec, auditor i další institucionální partnerské a projektové záruky zabezpečují maximální transparentnost fondu podle vzoru investičních fondů v západní Evropě. Více informací na: http://www.novagreenenergy.eu/cz/.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3