Letošní třetí ročník ČSOB Nadačního programu vzdělání podpořil celkem 9 projektů, mezi které rozdělil 980 108 Kč. Cílem grantového programu je zvýšení finanční gramotnosti u české veřejnosti. Finanční podpory se dostalo například projektům zaměřeným na vzdělávání seniorů, žáků základních a středních škol nebo osob se zdravotním handicapem.
Až do 10. července 2012 získají noví i stávající držitelé kreditní karty Miles & More od UniCredit Bank za své platby dvojnásobný počet mil. Platnost nasbíraných mil je neomezená, klienti navíc v ceně karty získávají cestovní pojištění s nadstandardním pojistným plněním.
Jak vyplývá ze zveřejněné makroekonomické analýzy, dobře nastavený program na podporu energeticky úsporných budov může oproti běžným rozpočtovým výdajům znásobit ekonomický růst Česka až šestkrát. Program může naší ekonomice přinést 1% růst HDP. Rozhodnutí má v rukou vláda.
Průměrná doba, za kterou po splnění zakázky českému podnikateli přijdou na účet peníze, se prodloužila z loňských 72 dní na letošních 76. Situace se tak dá přirovnat ke krizovému roku 2009. Vyplývá to z analýzy společnosti ČSOB Factoring, která dlouhodobě vyhodnocuje vývoj platební morálky u téměř 20 tisíc českých subjektů.
Víte, kolik u sebe běžně nosíte na ulici, když si spočítáte hodnotu své tašky či kabelky, hodinek, šperků, telefonu, případně notebooku? Často jsou to věci za desetitisíce korun a přijít o ně by byla nemalá ztráta. Ti, kteří mají sjednáno pojištění domácnosti od DIRECT Pojišťovny ve variantě OPTI a MAXI, jsou však proti odcizení těchto věcí při loupežném přepadení chráněni.
Aplikace mobilního bankovnictví smartbanking od Ery a ČSOB získává na popularitě a díky vítězství v anketě Mobilní aplikace roku 2012 se jí dostalo prvního soutěžního uznání. V kategorii Peníze a nakupování, ve které bylo nominováno celkem 13 aplikací, obsadila první dvě místa. Hlasování v anketě, která má 10 kategorií, se zúčastnilo téměř 5 000 osob.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...