INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

logoUnie malých a středních podniků ČR na začátku března startuje unikátní projekt na podporu svých členů, kteří se jen velmi složitě vypořádávají s problémy například při kontaktu se státní správou. Nejsou totiž dostatečně velcí, aby si mohli dovolit zaměstnance, jenž by složité situace řešil. Projekt nazvaný Podnikatelský obhájce jim však nabízí výhodné řešení v oblastech od správy nemovitostí, až po pomoc v IT.

Jednání s úřady, optimalizace ceny energií, pomoc s finančním řízením firmy, právní podpora, nebo rady v oblasti IT. To jsou jen některé segmenty, v nichž Podnikatelský obhájce nabízí malým a středním podnikatelům pomocnou ruku.

„Od našich členů jsme dostávali spoustu dotazů, jak řešit problémy v mnoha různých oblastech. Stěžovali si, že je opravdu těžké podnikat a přitom řešit administrativní záležitosti, které po nich stát, nebo obce požadují. Pro menší podnikatele může být těžké najít si cestu k různým úřadům, aniž by zároveň přicházeli o peníze, protože nemají koho za sebe poslat,“ říká předseda Unie David Šeich. „Projekt Podnikatelský obhájce je naší reakcí na tyhle poPodnikatelskyObhajceS copytíže. Chceme našim členům jednoduše ulehčit v co nejvíce oblastech a nabídnout jim ta nejvýhodnější řešení.“

Jednou z typických ukázek byl například problém s otevřením venkovního posezení u restaurace. Přestože předchozí majitel hospody povolení dostal, novému nájemci už byla žádost zamítnuta. Vysvětlení obecního úřadu buď žádné, nebo jen neochotné a velmi vágní. Pokud se ale zapojí do jednání Podnikatelský obhájce, úřad už je nucen reagovat a je možné vyjednat kompromisní řešení.

„Váha Unie je daleko větší, nežli u jednotlivých podnikatelů, kteří často narážejí na liknavost a neochotný přístup úředníků. V rámci našeho projektu vnímáme řešení problémů se státní správou a samosprávou jako jednu z hlavních priorit,“ podotýká Šeich.

Další z výhod Podnikatelského obhájce je propojení členů Unie s velkými korporátními partnery, kteří jim mohou pomoci ušetřit například za energie nebo telekomunikační služby. I zde je pozice Unie daleko silnější a může se dostat k nabídkám, jež jinde na trhu podnikatelé nenajdou.

Experti Unie navíc členům dokážou poskytnout právní a legislativní poradenství, poradí při správě budov a nemovitostí, nebo poskytnou nezávislý posudek, pokud finanční úřad rozporuje například zaúčtování nákladů na inovace.

Oblasti výhod, se kterými Podnikatelský obhájce pracuje:                   

1) spotřeba energií – úspora při optimalizaci nákladů

2) správa budov a nemovitostí (facility management)

3) pojištění businessu a majetku

4) financování podnikání

5) právní oblast a legislativa – profesionální poradenství

6) úřady – podpora při jednání s úřady

7) vedení účetnictví a daňová problematika

8) vozový park – od financování při nákupu, přes údržbu až po výhodné tankování

9) počítačové vybavení – SW a HW

10) telekomunikace

 
 


Unie malých a středních podniků ČR reprezentuje a hájí zájmy malých a středních podniků a společně s českými podnikatelskými sdruženími vytváří tlak na zlepšení podnikatelských podmínek u českých i evropských veřejných činitelů. Našim hlavním cílem je reforma právního rámce pro malé a střední podnikatele v ČR a na území celé Evropské unie. Tyto cíle dosahujeme úzkou komunikací s lidmi s rozhodovacími pravomocemi, prezentací potřeb malých a středních podniků a předkládáním komplexních návrhů vedoucích k lepšímu podnikatelskému prostředí v ČR a EU.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3