Přes 80 zemí celého světa si i letos bude v rámci Listopadu - Měsíce kvality připomínat význam kvality, jako klíčového prvku konkurence, udržitelného rozvoje i spokojeného života svých občanů. Již potřinácté se k nim připojí i Česká republika. Dvě desítky odborných akcí, seminářů, konferencí a setkání vyvrcholí Slavnostním večerem na Pražském hradě, kde budou předána nejvýznamnější ocenění firem-Národní ceny kvality ČR a Národní ceny ČR za Společenskou odpovědnost organizací.
Ve dnech 3. – 6. 12. 2013 se uskuteční tradiční nejvýznamnější tuzemská akce v oblasti inovačního podnikání. Pořádá ji Asociace inovačního podnikání ČR ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvem průmyslu a obchodu a tuzemskými a zahraničními členy a partnery. Tuzemští a zahraniční odborníci zhodnotí současný stav a další perspektivu inovačního podnikání této součásti hospodářského a sociálního rozvoje ČR.
Asociace inovačního podnikání České republiky (AIP ČR) vyhlásila 18. ročník soutěže o Cenu Inovace roku 2013. Informace o soutěži jsou umístěny na http://www.aipcr.cz/o_cene_inovace.asp, přihláška je na http://www.aipcr.cz/doc/IPTT-prihlasky-CIR-2013.pdf . Termín povinné konzultace přihlášky do 17.10.2013, uzávěrka přihlášek 31.10.2013.
Hospodářská komora České republiky (HK ČR) organizuje českou účast na veletrhu DEFENSE & SECURITY 2013 v Thajsku. Veletrh je zaměřen především na obranný a bezpečnostní průmysl a startuje právě dnes.
Hospodářská komora České republiky (HK ČR) v příštím týdnu uspořádá dvě doprovodné podnikatelské mise. Tentokrát čeští podnikatelé v čele s HK ČR doprovodí ministra vnitra Martina Pecinu do Turecka a ministra zahraničních věcí Jana Kohouta na Srí Lanku, do Indie a Bhútánu. Téměř 45 zástupců českého byznysu reprezentujících nejrůznějších odvětví od zbrojařství až po cestovní ruch tak bude mít opět jedinečnou možnost navázat cenné obchodní kontakty se svými tamními protějšky.
Hospodářská komora České republiky (HK ČR) dnes za účasti ministra školství, mládeže a tělovýchovy ČR Dalibora Štyse již po 18. předala ocenění nejlepším absolventům středních a odborných škol v technických a řemeslných oborech.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...