INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

56A M MolendaMieczyslaw Molenda, ředitel a jednatel firmy GASCONTROL, společnost s r. o., se sídlem v Havířově-Suché – firmy se širokým záběrem výroby investičních celků jako např. výroba a montáž předávacích stanic plynu, spalovacích turbín, ORC zařízení, bioplynových stanic, plnicích stanic na CNG (zemní plyn) a dalších specializovaných technologických zařízení, odorizačních stanic OSGC, plastových trubek a plastových desek, a poskytováním nejrůznějších služeb v oblasti plynárenství, strojírenství, stavebnictví, plastů a mnoha dalších – se umístil na sedmé příčce v desítce nejlepších manažerů České republiky za rok 2011 a současně získal titul Nejlepší manažer roku 2011 v oboru Investiční celky a výroba technických zařízení.
A protože jsme s Mieczyslawem Molendou hovořili na stránkách Prosperity nejednou k nejrůznějším tématům, nemůžeme si při této příležitosti odpustit malé připomenutí alespoň některých z řady podnětných myšlenek, jež v minulosti při našich setkáních zazněly.


Málokdo z nezúčastněných ví, že pan Mieczyslaw Molenda založil před 20 lety společnost s vizí specializace na výzkum a vývoj, výrobu, montáž a servis plynárenských a energetických zařízení na území celé České republiky včetně služeb, zaměřených do těchto oblastí. Posléze rozšířil podnikatelský směr do oboru výroby plastových produktů včetně výzkumu a vývoje plastů.
Svůj cíl, včetně naplňování firemní filozofie, kdy hlavním cílem společnosti při realizaci zakázek je dosažení rovnováhy mezi spokojeným zákazníkem (dodržení termínu, kvality, komplexnosti a záruk), spokojeným zaměstnavatelem (kladný hospodářský výsledek) a spokojeným zaměstnancem (dobré pracovní prostředí a ohodnocení), dokázal rok od roku přetvářet do reality. Spolu s tím pomáhal formovat i další sesterské společnosti jako GASCOTROL PLAST, a. s., METEICUIC, a. s., a dal vzniknout jejich společenství s GASCONTROL, společnost s r. o., a dalších dceřiných společností pod názvem GASCONTROL GROUP.
Jen tak bylo a je nadále možné soustředit síly pro vědu, výzkum a inovace jako základu konkurenceschopnosti. Kolik energie, snahy, odpovědnosti, houževnatosti a důslednosti, manažerské dovednosti, a přitom i velké lidskosti, sociálního vnímání potřeb „vlastních lidí“ a nezištné pomoci potřebným v regionu i na Asijském a Africkém kontinentu, je vměstnáno do osobnosti tohoto člověka vyznávajícího myšlenky naší prvorepublikové podnikatelské osobnosti Tomáše Bati a filozofie indického vůdce Mahatmá Gándhího. A některé z jeho myšlenek přetvářených do každodenního života?
Každý člověk by měl být podle Mieczyslawa Molendy motivován především sám sebou: jak chce žít, co chce dělat, čeho chce dosáhnout. Ve firmě pak motivaci člověka nelze chápat pouze jako uspokojování jeho vlastních potřeb, ať již ve formě mzdy a nejrůznějších benefitů, jde o víc... a tím je myšleno i uspokojování potřeb firmy. Proto je třeba s manažery i dalšími zaměstnanci otevřeně hovořit jak o záměrech, cílech a cestách, jak jich dosáhnout, podporovat dobré výsledky a stavět na nich, tak o problémech a slabých místech, které další postup brzdí. To ale samo o sobě ještě nestačí. Důležitou součást motivace spatřuje Mieczyslaw Molenda i ve schopnostech každého se zájmem měnit i sama sebe a dosahovat maximálních výkonů, kde firma nešetří na podpoře technického a odborného vzdělávání, včetně užších specializací. Ovšem ani to by ještě nestačilo, pokud by vedení firmy nepovažovalo a nebralo své zaměstnance jako skutečné partnery.
Hovořili jsme s některými manažery i dalšími zaměstnanci o úspěchu, z něhož se těší nejen  Mieczyslaw Molenda, ale i ti, kteří v jeho firmě pracují. Není tajemstvím, že nápad přihlásit svého „šéfa“ do prestižní soutěže Manažer roku vznikl právě ve firmě mezi spolupracovníky i zaměstnanci. Proto je radost z ocenění upřímná, neskrývaná a o to větší. I my se přidáváme ke gratulantům, protože i pro nás, jako mediálního partnera soutěže Manažer roku, je toto vítězství – vítězství člověka, jehož si velmi vážíme a s nímž jsme se měli možnost několikrát setkat v Praze, Ostravě či Havířově – současně vítězstvím srdce a rozumu. Je to i ten nejlepší dárek k jubileu – 20. výročí založení firmy GASCONTROL, společnost s r. o., které si vedení i zaměstnanci letos v červnu připomenou.
Blahopřejeme jménem svým i jménem spolupracovníků a zaměstnanců společnosti GASCONTROL, společnost s r. o., kteří nás o to požádali!
redakce Prosperity

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3