INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

karamelový dort GlobusProběhl čtrnáctý ročník prestižní soutěže Česká chuťovka. Mezi vyhlášenými vítězi bodují řeznické, pekařské, cukrářské a gastro výroby hypermarketů Globus. Letos v klání uspělo sedm jejich výrobků. Souhrnně potraviny z Globusu získaly v soutěži od roku 2016 již 38 ocenění.

Letos navíc přinesla Česká chuťovka titul Rytíř české chuti Pavlu Holečkovi, který se jako dlouholetý vedoucí řeznictví Globus ČR významně zasloužil o trvale vysokou kvalitu a vynikající pověst nabízených masných výrobků, které získaly již desítky ocenění Česká a Dětská chuťovka a mohou se pyšnit trvalou přízní a uznáním zákazníků.

Porota odborníků letošní České chuťovky doporučuje českým spotřebitelům sedm vynikajících produktů z výrob Globusu. Od kuchařů z restaurací Globus jde o pravou českou hovězí svíčkovou s karlovarským knedlíkem a lahodnou škvarkovou pomazánku. Oba výrobky zákazníci znají i z regálů Snadného vaření v hypermarketech.
Pekaři a cukráři Globusu k letošnímu patnáctiletému výročí svých výrob nabídli zákazníkům i porotě soutěže Dort slaný karamel a žitno-pšeničný chléb Kovář.
V soutěži uspěly i tři výrobky z vlastní výroby Řeznictví Globus, a to Debrecínská pečeně Globus, Hovězí maso Globus v polokonzervě a Játrový sýr Globus.

Tyto potraviny a stovky dalších vznikají přímo pod střechami hypermarketů Globus. Od výroby do regálu urazí jen pár metrů, proto jsou vždy stoprocentně čerstvé. Všechny produkty jsou vyrobeny podle originálních receptur, které vznikají na podkladech poctivé české tradice našich předků. Proto jsou fachmani z Globusu řadu let oceňováni za svou snahu a poctivost. Největším vyznamenáním je však pro ně zpětná vazba od zákazníků. Ti se den za dnem a týden za týdnem vrací pro své oblíbené potraviny, které lze koupit pouze pod značkou Poctivá výroba Globus buď v patnácti oblíbených hypermarketech, či v malých prodejnách Fresh Dubina a nově Fresh Stodůlky. Zároveň jsou jídla ke koupi v nedávno otevřené restauraci v Obchodním centru Europark ve Štěrboholech a tamtéž lze zakoupit řeznické produkty ve stylovém pojízdném trucku. V tomto obchodním centru se příští rok otevře šestnáctý velkoformátový hypermarket a potraviny Poctivé výroby Globus budou k dostání tam.

Vedoucí výrob Globus k oceněním:

„Bojujeme kvalitními jídly o přízeň zákazníků mnoho let. A jsme hrdí, že se nám to daří. Za přijatelné ceny si u nás lidé pochutnávají na skvělých pokrmech a za tímto zážitkem se pravidelně vrací. Nejen k nám do restaurací, ale i k výrobkům Snadného vaření, jako je svíčková či škvarková pomazánka, kterými usnadňujeme zákazníkům přípravu jídel,“ řekl Jan Štěch, vedoucí restaurací Globus.

játrový sýr Globus„Porota České chuťovky je každý rok přísná, ale spravedlivá. Přesně jako naši zákazníci, se kterými se bavíme o tom, co jim od nás chutná. A na základě jejich zkušeností nominujeme výrobky i do této soutěže,“ řekl Pavel Holeček, vedoucí řeznictví Globus a letošní Rytíř České chuti.

„Šlehačkový dort slaný karamel a chléb Kovář jsme pro zákazníky připravili k našemu patnáctiletému výročí pekařství a cukrářství Globus. A jsme hrdí, že se oba výrobky povedly tak, že porotě chutnají. Zákazníci mohou přijít naše výrobky posoudit, oba letos hodnocené máme ve stálé nabídce,“ řekl Pavel Meduna, vedoucí výroby a prodeje pekařství a cukrářství Globus.

Oceněné výrobky z vlastních výrob Globus:
2022:
- Dort slaný karamel 1600 g
- Chléb Kovář 850 g
- Maso v polokonzervě
- Debrecínská pečeně Globus
- Játrový sýr
- Hovězí svíčková s Karlovarským knedlíkem
- Škvarková pomazánka
2021:
- Dort čokoládový De luxe 1300 g
- Chléb řemeslný 900 g
- Žitný rohlík 65 g
- Debrecínská pečeně Globus
- Luncheon Meat Globus polokonzerva
- Polévka Kulajda 800 g
2020:
- Ostravská klobása Globus
- Dušená šunka z kýty Globus
- Junior salám Globus
- Bábovka šlehačková – mramorová 740 g
- Bábovka tvarohová 740 g
- Královský koláč makový se švestkami 120 g, 720 g
- Gulášová polévka 800 g
2019:
- Krůtí lyonský salám Globus
- Selská paštika Globus
- Chléb žitný Globus 1 000 g
- Dort Schwarzwald Globus 1 300 g
škvarková pomazánka Globus2018
- Tyrolský salám Globus
- Vepřové maso Globus, polokonzerva
- Královský koláč mix náplní 720 g
- Šlehačková dort vlašský ořech 1 400 g
- Gothajský salám
2017:
- Bageta cibulová 400 g
- Královský bochník 2 000 g
- Dort nugátový 1 500 g
- Globus šunka
- Telecí párky Globus
- Tlačenka světlá Globus

2016:
- Hovězí klobása Globus
- Játrovka s telecím masem
- Talián Globus

O soutěži:
Soutěž Česká chuťovka především pomáhá spotřebitelům objevit chutné české potraviny a vysoké kvality. Odborným patronem je prof. Dr. RNDr. Pavel Matějka, rektor VŠCHT. Více informací k soutěži Česká chuťovka na www.ceskachutovka.cz či www.facebook.com/ceskachutovka.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3