INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

asmpřestože paušální daň považují živnostníci za správný a vstřícný krok, využívá ji pouze 10 % z nich. Většinou proto, že se jim nevyplatí, nebo nesplňují podmínky, za nichž je možné do tohoto režimu vstoupit.

Vyplývá to z ankety, kterou pro Asociaci malých a středních podnikatelů a živnostníků ČR (AMSP ČR) uskutečnila agentura IPSOS na vzorku 700 osob samostatně výdělečně činných (OSVČ).

„Od počátku fungování paušální daně, tedy od roku 2022, využívá tuto možnost pouze sedm procent OSVČ, letos v lednu se přidala další tři procenta,“ upřesňuje Josef Jaroš, předseda představenstva AMSP ČR.

„Že se jim paušální daň nevyplatí odpovědělo 44 procent dotazovaných, nesplnění podmínek pro vstup do tohoto režimu označilo jako důvod pro to, že ji nevyužívají, 39 procent živnostníků. To je důvod k razantním úpravám chybně a komplikovaně nastavených podmínek ze strany státu“ doplňuje členka představenstva AMSP ČR a její generální ředitelka Eva Svobodová.

Dalších osm procent účastníků ankety, kteří možnost paušální daně nevyužívají, o ní „nemá dostatek informací“.

Že jde o správnou myšlenku je přesvědčeno 42 % živnostníků, měla ale podle jejich názoru být nastavena se vstřícnějšími parametry – například bez stanovení pásem.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3