INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Partnerem letošního 26. ročníku soutěže MANAŽER ROKU v kategorii zemědělství je Zemědělský svaz. Obor zaznamenává obrovský technologický skok, nároky na manažery enormně rostou.

Nominace do soutěže MANAŽER ROKU, jejímž vyhlašovatelem je Česká manažerská asociace (ČMA), jsou v plném proudu. V soutěžní kategorii zemědělství s ČMA úzce spolupracuje Zemědělský svaz (ZS), jehož členové zaměstnávají 42 % všech pracovníků v zemědělství.

Jeho předseda Martin Pýcha poukazuje přitom na skutečnost, že zemědělství u nás zaznamenává v posledních letech obrovský technologický rozvoj. Počítače, roboti, senzory, data z meteostanic, mapování a GPS se podle předsedy svazu stávají běžnými technologiemi, což přináší zvýšené nároky na manažerské řízení.

„Osobně se v českém zemědělství setkávám s mnoha velice dobrými manažery – předsedy, řediteli i majiteli zemědělských farem a podniků, kteří hledají stále nové cesty, jak svá družstva, podniky či farmy rozvíjet,“ říká předseda ZS Martin Pýcha. A k tomu dodává: „Tyto osobnosti chceme vyzdvihovat a oceňovat a to je důvod, proč je Zemědělský svaz ČR dlouhodobým partnerem soutěže MANAŽER ROKU. Sami navíc oceňujeme úspěšné podniky v rámci naší soutěže TOP Zemědělského svazu“.

Co si manažeři myslí o soutěži

A jak účast v soutěži MANAŽER ROKU hodnotí její účastníci? Několika vítězů předchozích ročníků v kategorii zemědělství jsme se zeptali na jejich názor, co jim účast v soutěži přinesla. Oslovení manažeři se shodli v tom, že zapojení do soutěže byla skvělá zkušenost.
„Je to výzva porovnat se s nejlepšími manažery této země a motivace pro další práci,“ uvedl Jaroslav Vaňous, předseda představenstva a jednatel dceřiné spol. Zemědělské družstvo se sídlem ve Sloupnci.

V kategorii Zemědělská výroba uspěl Jaroslav Mikoláš, jednatel a ředitel LUPOFYT, s.r.o., který poukazuje na možnost poznávání nových progresivních manažerů a porovnávání se s nimi, ale i získávání nových inspirací.

Také letošní 26. ročník MANAŽERA ROKU umožní porovnání s nejlepšími a setkávání. Po vyhlášení vítězů 25. dubna 2019 ČMA chce organizovat regionální setkání účastníků. Sejdou se při nich vítězové a finalisté i z jiných kategorií.

Vedle tradičních oborových kategorií nabízí soutěž pět nových kategorií, které reagují na technologické a společenské změny a nové trendy v managementu. Patří mezi ně Smart manažer, Vizionář, Krizový manažer, Zahraniční manažer či Mladý manažerský talent do 35 let.

O Zemědělském svazu

Organizace zaměstnavatelů, která sdružuje zemědělce hospodařící zhruba na třetině zemědělské půdy, kteří zaměstnávají 42 % všech pracovníků v zemědělství. Vedle obhajoby zájmů svých členů, včetně každoročního uzavírání kolektivní smlouvy vyššího stupně za sektor zemědělství, lesního a vodního hospodářství, poskytuje svým členům širokou škálu poradenských, vzdělávacích a dalších služeb. Svaz je členem Agrární komory a Konfederace zaměstnavatelských podnikatelských svazů a zastupuje zemědělce v Radě hospodářské a sociální dohody (tripartitě). Svaz také zastupuje zemědělce a zemědělská družstva v evropské organizaci COPA/COGECA a prostřednictvím svého členství v Družstevní Asociaci ČR se podílí na činnosti Mezinárodního družstevního svazu v evropském regionu – Družstva Evropa.

O soutěži MANAŽER ROKU

Již 25 let soutěž vyhledává, hodnotí a oceňuje nejlepší řídící pracovníky, lídry českého managementu. Její jedinečnost spočívá v tom, že vyzdvihuje manažery napříč odvětvími, profesemi a regiony. Je současně prezentací moderních, úspěšných metod řízení a nových trendů. Do finále se za čtvrtstoletí dostalo téměř 1500 osobností, nejvyšším titulem Manažer/Manažerka roku bylo oceněno 59 z nich. V roce 2018, příhodně v roce stoletého výročí založení republiky, byli oceněni Manažeři čtvrtstoletí. Další informace, včetně nominačních listů či přihlášek, najdete na http://www.manazerroku.cz/.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3