INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Počty zásilek, které přepravní firmy dovezou zákazníkům z e-shopů, neustále rostou. V loňském roce dosáhl obrat za prodej zboží přes internet 115 miliard korun a jeho podíl na celém českém maloobchodě byl 10,5 %. Podle Asociace pro elektronickou komerci nás v letošním roce čeká další růst prodejů a to především v sektoru zboží denní spotřeby v čele s potravinami a drogerií. 

„Předvánoční období ukázalo, že největším problémem, který s sebou nárůst on-line nakupování nese, je doprava. Tedy dostat zboží v požadovaném termínu a v perfektním stavu ke koncovému zákazníkovi,“ říká Petra Člupná, vedoucí oddělení obaly přepravní společnosti Geis. „Velkým tématem letos pro e-shopy bude logistika a to především tzv. poslední míle, tedy doručení zboží k zákazníkovi,“ souhlasí Jan Vetyška, výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci, a dodává, že na trhu je jistě prostor pro zlepšení právě v této oblasti. 

„Pro tyto účely máme speciální oddělení, které se zaměřuje na obalové materiály a technologie a na jejich optimální použití,“ vysvětluje Petra Člupná s tím, že Geis pro své klienty některé obalové materiály sám a vyvíjí a vyrábí.

Obal na zkoušku

„Má-li náš potenciální klient problém s tím, že se mu při přepravě rozbíjí zboží, může se na nás obrátit. Dodá nám vzorek zboží a ukáže stávající způsob zabalení. My mu navrhneme odpovídající způsob balení, vytvoříme vzorek obalu, který bude zahrnovat nejen kartonáž, ale také proložky a výplně. Bezpečnost obalu vzhledem k typu zboží a náročnosti přepravy je totiž to nejdůležitější a zároveň nejkomplikovanější,“ popisuje Petra Člupná a dodává: „Na některé druhy zboží užíváme standardní obal, třeba na knížky máme karton, který má flexibilní rozměr a je tak možné do něj zabalit různé množství knih. K balení vína zase slouží speciální polystyrenové obaly.“

Geis podle ní dokáže zabalit vše od kosmetiky přes motory až po technologické celky rafinérií a velkých průmyslových koncernů. „Zabalíme vše od jednoho kusu a bez omezení velikosti a tvaru. Díky tomu, že máme vlastní dřevovýrobu, jsme schopni rychle reagovat na individuální požadavky zákazníků. Přepravovali jsme třeba klapky na uzavírání potrubních systémů pro rafinerii, což je několikatunový kovový dílec ve tvaru kruhu, sekačky na trávu, motorové pily, ale i vzácné obrazy,“ uvádí několik příkladů Petra Člupná.

Zákazníci Geis nejčastěji poptávají kartony, palety, strečové folie, výplňový materiál a transportní bedny pro zámoří. „Zboží nejen důkladně zabalíme, ale samozřejmě též oštítkujeme, a pokud si to zákazník přeje, tak zajistíme také reklamní potisky,“ zdůrazňuje manažerka a připomíná, že vše realizují v nejkratších možných termínech. „Termíny se odvíjí od typu zboží a jeho množství a také od zvoleného způsobu balení. Máme termíny dodání od 24 hodiny až do několika týdnů,“ dodává Člupná a přidává příklad.

Jak zabalit sypaný čaj 

Vždy volíme balení tak, aby bylo maximálně ekonomické a zároveň bezpečné. Pro zabalení čajů jsme zvolili karton krabici, na ochranu zboží je použita bublinkové folie s průměrem bublinky 30 mm a prázdný prostor je vyplněn vzduchovým polštářkem.

Více informací na: www.geis-group.cz 

Skupina Geis má hlavní sídlo v německém Bad Neustadtu. Od svého založení v roce 1948 se neustále rozvíjí. Holding, který řídí přímo majitelé, je dnes globálním poskytovatelem komplexních logistických služeb. Zaměstnává kolem 6 200 lidí a v roce 2016 vygeneroval obrat 812 milionů EUR.
Do holdingu patří společnosti v Německu, Švýcarsku, Lucembursku, Rakousku, Polsku, České republice a na Slovensku. Hlavní oblasti podnikání skupiny Geis jsou Road Services (balíkové / paletové / kusové / celovozové přepravy), Logistics Services (kontraktní logistika, výroba obalů) a Air+Sea Services (letecké a námořní přepravy, speciální projekty přeprav).
V České republice patří do skupiny Geis firmy Geis CZ s.r.o., Geis Parcel CZ s.r.o., Geis CZ Air+Sea s.r.o., Geis Solution CZ s.r.o. a Spedition Feico, spol. s r.o. Na Slovensku je to Geis SK s.r.o. a Geis Parcel SK s.r.o. Česko-slovenská část skupiny zajišťuje komplexní logistické služby, a to od balíkových přeprav přes kusové, paletové a celovozové přepravy, letecké a námořní přepravy, skladovou logistiku včetně vývoje a výroby obalů až po sofistikované logistické projekty. Zaměstnává téměř 1600 pracovníků na 33 pobočkách a v roce 2016 dosáhla obratu více než 5 miliard Kč.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3