INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

energetický štítek ACOND PRO R foto zdroj ACONDVytápět ekonomicky úsporně, a přitom ohleduplně vůči životnímu prostředí? Přesně tak to umí kvalitní tepelné čerpadlo. Jak ho ale poznat? Stačí se mu podívat na štítek!

„Zorientovat se v nabídce moderních tepelných čerpadel nemusí být pro laika právě snadné. Jako jednoduchý nástroj, který výběr usnadní, dobře poslouží energetický štítek. Ten je povinnou součástí mnoha elektrických zařízení, včetně tepelných čerpadel,“ radí Jakub Tykal, obchodní a marketingový ředitel společnosti ACOND, předního českého výrobce tepelných čerpadel. Energetický štítek totiž přehledně ukazuje jejich nejdůležitější parametry, jako je energetická účinnost a hlučnost. „Tu číselně definuje akustický výkon, který najdete v levém dolním rohu. Obecně se dá říct, že pokud se tato hodnota dostane pod 50 dB, jedná se velmi tiché zařízení. U našeho čerpadla ACOND PRO R dosahuje 49,3 dB,“ říká Jakub Tykal z ACONDu. Energetickou účinnost zase lze odvodit z dobře známé barevné stupnice. Zde platí čím více plusů, tím lépe. Ta nejlepší čerpadla dosahují účinnosti A+++/A+++.

Z energetického štítku tak lze poměrně jednoduše vyčíst, jak efektivní a úsporné zařízení ve skutečnosti bude. „Běžně dostupné propagační materiály přitom mohou být zavádějící, protože na nich mnohdy chybí některé důležité údaje. Laik, který neví, po čem se má u čerpadel dívat, to přitom nemá šanci odhalit. Zatímco podoba energetického štítku je vždy daná,“ upozorňuje Jakub Tykal z ACONDu. Výběr nového tepelného čerpadla už zkrátka nemusí být záležitostí pro odborníky – stačí se mu jako první podívat na štítek!

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3