INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

2022 05 24Podle zjištění Banky CREDITAS je práci s dojížděním do zahraničí otevřena polovina lidí, kteří žijí v krajích sousedících s Německem a Rakouskem. Nejvyšší zájem je v chudším Karlovarsku, kde 7 % už takto pracuje a dalších 53 % by o to stálo, a na Ústecku, kde jde o 2 % a 59 %.

„Pendlování“ jsou otevřenější mladší lidé a spíše muži než ženy. CREDITAS právě lidem s příjmem v cizí měně nově usnadňuje platební styk i uznání příjmu při žádosti o hypotéku.

„Lidé s hlavním příjmem v eurech mívají problém s jeho uznáním při žádosti o hypotéku. Přitom tyto příjmy nejsou méně stabilní než ty domácí. Proto jsme změnili nastavení a příjmy v eurech, dolarech, librách i švýcarských francích budeme uznávat v plné výši,“ říká členka představenstva CREDITAS zodpovědná za retail Ivana Pícková. „Zároveň je nyní nově v nabídce eurový účet s eurovou kartou, s neomezenými výběry v zahraničí zdarma. Klienti se tak vyhnou konverzi měny při platbě,“ dodává.
Otevřenost k možné práci v cizině silně koreluje s věkem. Čím jsou lidé mladší, tím spíše by byli pro: ve věkové skupině 18-25 let takto pracují 4 % a otevřeno by tomu bylo 68 %. Naopak ve věku 56-65 je pracujících 2 %, otevřeno je 39 % a plných 27 % tuto možnost zcela zavrhuje.

Velkou roli z hlediska motivace hraje příjem. Pro 85 % dotázaných je „vyšší plat“ hlavním faktorem, proč by kývli, u lidí s VŠ vzděláním je to dokonce 96 %. O kolik víc v čistém než v ČR by mělo jít? Čtvrtina chce alespoň o 50 % víc, třetina lidí chce alespoň dvakrát víc, zhruba 17 % chce alespoň trojnásobek a 13 % ještě víc. Náročnost na násobek příjmu roste s dosaženým vzděláním.

Jaké jsou největší bariéry, které lidé vnímají ohledně možného dojíždění za prací do zahraničí? Nejčastěji je to neznalost jazyka, kterou uvedlo 53 % lidí, která trápí o něco více ženy než muže. Až na druhém místě bylo dojíždění (38 %).
Průzkum pro CREDITAS realizovala v květnu 2022 agentura Ipsos.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3