INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

foto k meny ilustracniPojďme se podívat, co je potřebné k tomu, abyste začali obchodovat kryptoměny a mohli spekulovat i na pokles ceny.

1. Výběr správného brokera

Abyste mohli spekulovat, jak na pokles, tak růst ceny, potřebujete najít správného CFD brokera. CFD je kontrakt o vyrovnání rozdílu, funguje to obdobně jako sázka. Určíte, jestli cena bude padat anebo klesat, a pokud vaše předpověď bude správná, vyděláte, v opačném případě proděláte. Pokud obchodujete CFD kryptoměny, odpadá vám také starost s „uskladněním“ kryptoměny, protože kryptoměnu nevlastníte, ale jen spekulujete o pohybu ceny.
Předtím, než si u brokera založíte účet, si rozhodně přečtěte recenze a uživatelské zkušenosti s daným brokerem. Je to velice důležité, protože správná volba brokera má zásadní vliv na vaši ziskovost. Doporučujeme přečíst Etoro recenzi, ale i další recenze brokerů nebo srovnání brokerů na uvedeném webu jako je již zmiňovaný článek o Etoro.

2. Vytvořte si makléřský účet pro kryptoměny

Pokud ještě kryptoměnu nevlastníte, budete si muset vytvořit účet u krypto brokera. Admiral Markets, XTB a Etoro patří k nejlepším CFD krypto brokerům na polském trhu. Všechny tři z těchto možností nabízejí jednoduché uživatelské rozhraní a řadu altcoinů, ze kterých si můžete vybrat.

Založte si demo účet zdarma
Obchodování si můžete vyzkoušet také na demo účtu, vyhnete se tak riziku, že přijdete o vlastní peníze. Na druhou stranu ale také nic nevyděláte. Rozhodně ale doporučuji vyzkoušet demo, než se vrhnete na obchodování s reálnými penězi.

Ověření identity
Pokud chcete obchodovat s reálnými penězi, musíte u brokera ověřit svou identitu. Některé běžné informace, které je nutné poskytnout při zřizování účtu za skutečné peníze, zahrnují vaše datum narození, adresu trvalého bydliště, datum narození, telefonní číslo a email.

3. Financujte svůj účet

Jakmile provedete registraci u krypto makléře, budete muset svůj účet propojit se svým bankovním účtem. Většina krypto makléřů nabízí bankovní financování prostřednictvím debetních karet a bankovních převodů. Bankovní převod je obvykle vaší nejlevnější možností financování účtu.

4. Vyberte si kryptoměnu, do které chcete investovat

Většina aktivních obchodníků s kryptoměnami alokuje většinu svého kapitálu do Bitcoinů a Etherea. Tyto kryptoměny se pohybují předvídatelněji než menší altcoiny, takže obchodování s technickými ukazateli může být jednodušší.
Mnoho obchodníků s kryptoměnami alokuje část svého kapitálu do menších altcoinů. Ačkoli kryptoměny s malou kapitalizací na středním trhu jsou obecně rizikovější než kryptoměny s velkými tržními kapitalizacemi, nabízejí vyšší potenciál růstu. Mnoho malých altcoinů vzrostlo během několika měsíců o více než 1 000 %, což z nich činí atraktivní investice pro investory tolerující rizika.

5. Vyberte si strategii

Na výběr je nepřeberné množství obchodních indikátorů a většina obchodníků při nákupu a prodeji kryptoměny bere v úvahu více faktorů. Můžete se podívat na vzdělávací materiály na webu brokera, u kterého plánujete obchodovat, většina brokerů tuto možnost nabízí.

Obchodování s kryptoměnou vs obchodování s akciemi

Obchodování s kryptoměnou je často považováno za více rizikové než obchodování s akciemi, ale záleží na tom, s jakými akciemi nebo kryptoměnou obchodujete a jakým způsobem s nimi obchodujete. Obchodování s centovými akciemi nebo obchodními možnostmi může být stejně riskantní ne –li riskantnější než obchodování s kryptoměnou.
Před obchodováním s kryptoměnou byste si měli uvědomit, že riskujete ztrátu peněz na trhu. Pokud opravdu věříte v budoucnost kryptoměn, pak může být dlouhodobé držení vašich kryptoměn výhodnější než snaha načasovat trh.

Co hýbe trhy s kryptoměnami?

Kryptoměnové trhy se pohybují podle nabídky a poptávky. Nicméně jelikož jsou decentralizované, obvykle se vyhýbají mnoha ekonomickým a politickým problémům, které ovlivňují tradiční měny. I když je kolem kryptoměn stále velká nejistota, na jejich ceny mohou mít významný vliv následující faktory:

  • Tržní kapitalizace: hodnota všech existujících coinů a to, jak vývoj vnímají uživatelé.
  • Integrace: rozsah, v jakém se kryptoměna snadno integruje do stávající infrastruktury jako jsou platební systémy elektronického obchodování.
  • Nabídka: celkový počet mincí a rychlost jejich uvolnění, znehodnocení nebo ztráty.
  • Klíčové události: hlavní události, jako jsou aktualizace předpisů, narušení bezpečnosti a ekonomické překážky.
  • Tisk: způsob, jakým je kryptoměna zobrazována v médiích, a jak velké pokrytí získává.

(placená prezentace)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3