INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Prochazka Petr1Petr ProcházkaAby životní pojištění plnilo svoji úlohu, musí být smlouva dobře nastavena. To ale znamená pamatovat nejen na krytí pojistných rizik. „Řada klientů má příliš nízké pojistné částky, a to může být problém,“ upozornil ředitel Úseku pojištění osob v pojišťovně Kooperativa Petr Procházka. Jemu také patřily další otázky:

Na co bychom neměli u své smlouvy životního pojištění zapomínat?

Není výjimkou, když lidé mají představu, že podstatné je pouze sjednání životního pojištění a parametry dané smlouvy jsou již podružné. To je samozřejmě obrovský omyl. Aby životní pojištění klienty finančně chránilo, nastavení smlouvy je to nejdůležitější. Lidé by tak neměli opomíjet zejména krytí těch nejvážnějších rizik, které nejvíce ohrožují zdraví a život. Tedy vážná onemocnění či úrazy, invalidita, prostě věci, které ohrozí a změní finanční situaci celé rodiny.

Chápou to klienti, nebo je třeba je spíše přesvědčit?

Většinou to chápou, ale je určitě dobře, když se poradí s odborníkem, tedy s pojišťovacím poradcem. Z našeho průzkumu vyplývá, že většina lidí (77 %) preferuje v životním pojištění ochranu před vážnými riziky, a my se to snažíme dlouhodobě podporovat. Například v nové verzi FLEXI dostane klient až 30% slevu na rizikové pojistné při komplexním pojištění vážných onemocnění, invalidity, trvalých následků nemoci nebo úmrtí. Zmínit můžeme také odpuštění všech správních poplatků při měsíčním pojistném 1000 Kč a více.

Může zájemce životní pojištění v průběhu trvání upravovat?

2022 11 04 08 48 40 ProspSamozřejmě, a to podle aktuální situace. Je rozdíl, když jste single, nebo když se vám narodí děti. Zároveň mohou klienti se staršími typy životních pojištění Kooperativy využít výhodnou a férovou konverzi na novou FLEXI, nebudou si muset sjednávat novou smlouvu. Doposud si v programu Renovace modernizovalo své smlouvy přes 5000 klientů ročně. Většinou si také až o 30 % navýšili limity pojistného krytí. Takže ano, se smlouvou se dá velmi dobře pracovat po celou dobu jejího trvání tak, aby odpovídala měnícím se podmínkám jednotlivce.

Jaké další výhody v novém FLEXI najdeme?

Unikátní součástí je bonus Cesta ke zdraví, který přináší až 100 000 korun na zotavení z velmi vážných nemocí a úrazů. Klient jej může využít na zdravotní pomůcky, na lázně, ošetřovatelskou péči, ale například i na úpravu řízení vozidla nebo úpravy bydlení. Zároveň přestaneme rozlišovat rizikovost zaměstnání klienta nebo zda pro zábavu sportuje. Policista tedy získá pojištění za stejnou cenu jako úředník, a pokud není profesionálním sportovcem, nebudeme mu účtovat ani přirážku za sport.

Když jste hovořil o nastavení rizik, existuje nějaké obecné doporučení, co zvolit?

Je to podobné jako s pojištěním domu nebo bytu. Také si nepojišťujeme rychlovarnou konvici, ale je důležité mít dobře pojištěnou celou domácnost nebo dům. Často se setkáváme s tím, že klientům stačí získat z pojistky peníze za zlomenou nohu nebo za dvoutýdenní neschopenku. Když nás ale postihne vážná příhoda, jako je například mozková mrtvice, můžeme se ocitnout na dlouhou dobu bez svého obvyklého příjmu. Podle průzkumu společnosti IPSOS, který jsme si před časem nechali zpracovat, 67 % lidí zná ve svém okolí někoho, kdo prodělal mozkovou mrtvici a 28 % dokonce takových osob zná více.

Uvědomují si klienti, že stačí málo a mohou se dostat do vážných finančních problémů?

Každým rokem postihne jen v ČR například právě mozková mrtvice 25 000 lidí. Pokud se rychle neobnoví přívod krve a kyslíku do mozku, může dojít k trvalému poškození nebo ke smrti. Že pro takové případy existuje vhodné připojištění, avšak podle výše zmíněného průzkumu vůbec netuší 80 % dotázaných. Víme ale, že po jeho představení zároveň 53 % lidí tato nabídka zaujala. Vyšší pojistné plnění může zásadně pomoci dorovnat výpadek příjmů u dlouhodobé léčby, zajistit nadstandardní léčbu nebo lepší a rychlejší rekonvalescenci.

za odpovědi poděkoval Pavel Kačer

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3