INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Podzim představuje ideální dobu pro zahájení projektové přípravy stavby. Nejen v tomto období, ale i meziročně podle odborníků vzrostl celkový počet projekčních zakázek o 20 %. Kromě toho se v Česku zvyšuje zájem lidí o úsporná řešení jednotlivých projektů a rentabilní stavební technologie. Češi již přemýšlejí z hlediska úspory komplexně, zaměřují se na šetrná opatření i v detailech domu.

Podle projektantů lze podzim považovat za vhodnou dobu pro zahájení přípravy projektu. Vzhledem k tomu, že standardní délka přípravy trvá zhruba půl roku, a nejvhodnější dobou pro započetí stavebních prací jsou jarní měsíce, odborníci doporučují začít s přípravou projektu v září nebo říjnu. „Lidé mají obvykle představy o zahájení stavby právě na jaře. U rodinného domu průměrné náročnosti lze tento časový postup bez problémů dodržet. Neplatí to ovšem univerzálně. U náročnějších klientů a složitějších staveb může příprava trvat mnohem déle,“ uvedl Petr Houdek z architektonické a projekční kanceláře H2 projekt. Podle něj se stále zvyšuje využití moderních technologií při stavbě domu, s čímž souvisí i do hloubky propracovaná projektová příprava konstrukcí a technologií.„V současné době registrujeme nárůst projekčních zakázek zhruba o 20 % oproti loňskému roku, což si vysvětlujeme mírným oživením stavebního trhu v tomto roce,“ potvrdil vzrůstající trend Pavel Kahoun z projekční kanceláře K4.

Kromě celkového nárůstu poptávky po stavebních projektech lze v poslední době rovněž registrovat zvýšený zájem lidí o úsporná řešení jednotlivých projektů. „Jedná se zejména o úspory, které jsou spojené s provozem staveb. Zvláště u administrativních budov jsou módním trendem různé zelené certifikace, ať už dle systému LEED nebo BREEAM,“ upřesnil Pavel Kahoun.Lidé navíc myslí na komplexní úsporu již v detailech domu. „Proto se stále častěji informují o způsobech, jak zabránit únikům tepla například z garáží nebo oken,“ sdělilLubomír Valenta z firmy Lomax, která jenejvětším výrobcem garážových vrat, předokenních rolet a žaluzií v České republice.

Za účelem snížení úniku tepla si tak Češi instalují nejen kvalitní garážová vrata, ale především předokenní rolety. „Od roku 2012 zaznamenáváme zvýšení poptávky po předokenních roletách téměř o čtvrtinu, což poukazuje na fakt, že si lidé začínají uvědomovat plnohodnotný význam rolet. Tedy to, že rolety nejsou pouze designovým doplňkem okna, ale díky svým výborným tepelně- izolačním vlastnostem výrazně eliminují tepelné ztráty,“ dodal Valenta. Stavební nároky a preference lidí na výstavbu se v posledních letech výrazně změnily. Místo ceny začíná být klíčovým aspektem úspora a také kvalita. „Přestože se aktuální trendy posunují směrem k energetickým úsporám a nízkým provozním nákladům, objevují se požadavky na kvalitní a trvanlivý design, s čímž souvisí příprava fotorealistických vizualizací pro dokonalou představu o skutečné budoucí podobě stavby,“ doplnil Petr Houdek.

O společnosti H2 projekt

Projekční a architektonická kancelář H2 projekt se zabývá individuálními návrhy designových vil a moderních rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností a s využíváním hospodárných technologií.

O společnosti K4 a.s.

Architektonická a projekční kancelář K4 a.s., poskytuje služby v oblasti přípravy a realizace stavby. Zaměřuje se na architektonickou a projekční činnost, ale i na řízení projektů, stavební management, technický dozor a jiné.

O společnosti Lomax

Firma LOMAX & Co spol. s.r.o., která vznikla v roce 1992, je v současnosti největším výrobcem garážových vrat, předokenních rolet, žaluzií, plotů a bran v ČR. Sídlo firmy se nachází na jižní Moravě v obci Bořetice a od svého vzniku bylo hlavním cílem dodávat zákazníkům kvalitní výrobky. V roce 2000 společnost LOMAX uvedla do provozu nově vyrobenou válcovací linku, díky které si firma veškeré panely pro sekční vrata vyrábí sama. Specializovaný tým odborných pracovníků a přesná výroba na CNC strojích s využitím nejmodernější techniky je předpoklad pro kvalitní výrobky. Dodavatelé komponentů pro výrobu jsou pouze renomované firmy splňující normy a legislativu EU a jsou vždy špičkou ve svém oboru s garancí kvality.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3