INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ČSOB uvedla v listopadu na trh novinku v podobě internetové aplikace ČSOB Investice, která klientům umožňuje obchodovat s podílovými fondy, dluhopisy a investičními certifikáty z chytrých zařízení připojených k internetu. Díky investičnímu portálu tak mají klienti ČSOB všechny své investiční a spořicí produkty nově na jednom místě.

Z nedávného šetření Českého statistického úřadu (ČSÚ) vyplývá, že už 77 procent Čechů je dnes připojeno k internetu, přičemž internetové bankovnictví využívá 62 procent uživatelů starších 16 let. Statistiky ČSOB za posledních pět let uvádějí, že počet aktivních uživatelů internetového bankovnictví se měsíčně pohybuje v mezi 400 až 500 tisíci. „Jedním z hlavních benefitů našeho nového portálu ČSOB Investice je, že tento trend sleduje a na přání našich klientů dokáže reagovat. Naši klienti tak nově mohou své investiční a spořicí produkty spravovat z chytrého telefonu, tabletu či počítače připojeného k internetu a nemusí chodit na pobočku. Během několika kliknutí mohou například získat přehledné informace o výnosech zakoupených investičních produktů, detailech svých transakcí,“ jmenuje přednosti nové platformy Nicole Krajčovičová, členka představenstva společnosti ČSOB Asset Management.

Ovládají účty čím dál častěji z mobilů

Žhavým trendem posledních let je zvyšující se obliba využívání chytrých zařízení. Z posledních údajů ČSÚ například vyplývá, že mezi Čechy strmě narůstá skupina uživatelů, kteří webové stránky sledují ze svých mobilních telefonů – konkrétně jde o 41 procent z nich. Celosvětový trend opět potvrzují interní údaje ČSOB, podle nichž se v letech 2012 až 2016 počet tzv. retailových klientů, kteří navštívili internetové bankovnictví ze svého mobilu, téměř zčtyřnásobil. Zatímco v říjnu 2012 jsme zaznamenali téměř 38 tisíc návštěv, minulý měsíc jich v internetovém bankovnictví bylo téměř 142 tisíc. Nezanedbatelnou položku tvoří i více než 60 tisíc měsíčních přihlášení prostřednictvím tabletů. A ještě výraznější dynamiku evidujeme u tzv. smartbankingu, tedy služby, která klientům umožňuje obsluhovat jejich účty s pomocí mobilní aplikace.

„Náš nový investiční portál je unikátní tím, že zatím jako jediný na trhu dokáže klientům zprostředkovat transakční investiční poradenství,“ upozorňuje Nicole Krajčovičová a upřesňuje zjednodušený proces klientské obsluhy: „Bankéř může svému klientovi na dálku zaslat návrh obchodu, který jej podle vlastního uvážení potvrdí, ať už sms zprávou nebo prostřednictvím mobilní aplikace ČSOB Smart klíč. Zadání obchodu s pomocí našeho nového portálu se tak stává otázkou několika málo minut.“

ČSOB Investice již téměř měsíc v ostrém provozu

Nový investiční portál ČSOB Investice byl spuštěn do ostrého provozu 3. listopadu 2016, což je o téměř 15 let později, než banka vydala první přístupové údaje svým klientům do internetového bankovnictví ČSOB InternetBanking 24. Přesně se tak stalo 2. ledna 2002. „Investovat šlo prostřednictvím internetového bankovnictví již dříve, ale pouze do vybraných korunových fondů. Se spuštěním nového portálu naše práce ale zdaleka nekončí – naše služby hodláme nadále vylepšovat, abychom klientům dokázali zprostředkovat uživatelské on-line investiční prostředí, které nemá konkurenci,“ uzavírá Nicole Krajčovičová.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3