INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

 M1A2017Vraňany Farma Hanč zahajuje farmářskou sezónu 30. dubna 2022. Ta letošní navíc přinese i jednu velkou novinku. Zakladatelé farmy zákazníkům představí novou tvář moderní farmy a otevírají největší farmářskou prodejnu s bistrem v regionu.

„Chceme našim zákazníkům nabídnout nový moderní prostor, který jim poskytne nejen pohodlné nakupování kvalitních farmářských produktů, ale také jim umožní exkluzivní ochutnávku pokrmů připravených z našich vlastních surovin vypěstovaných na vraňanských polích,“ říká Milan Hanč, spoluzakladatel Farmy Vraňany.

Vraňanská farma rodiny Hančových se proslavila prodejem jahod, které pěstuje unikátní metodou. Ta umožňuje brzkou, ale zároveň i dlouhou sklizeň, která za přízně počasí trvá až 8 měsíců. „Jahody pěstujeme speciální stolní termínovanou technologií ve fóliovnících, kde je klima plně automaticky řízeno přes počítač, abychom dosáhli těch nejlepších výsledků a mohli nabízet ty nejsladší jahody od jara do podzimu,“ vysvětluje Milan Hanč.

Kromě jahod ale Hančovi nabízí také čerstvou domácí zeleninu a další ovoce, které pěstují s využitím moderních technologií na zhruba 30 hektarech a následně je prodávají ve své farmářské prodejně spolu s dalšími lokálními výrobky. Nyní pro své zákazníky ve dnech 30. 4. a 1. 5. 2022 slavnostně otevírají i novou největší farmářskou prodejnu s bistrem v regionu, která bude umístěna ve výjimečné dřevostavbě. Při té příležitosti je pro návštěvníky nachystán víkend plný aktivit pro celou rodinu. Těšit se mohou například na slámohřiště, možnost zasázet si vlastní květiny nebo jahodníky, ochutnávku farmářských dobrot a pálení čarodějnic.

„Mezi hlavní speciality našeho nového bistra bude patřit mimo jiné odrůdová jahodová zmrzlina, aby zákazník mohl ochutnat chuť různých odrůd jahodníků, které si u nás může zakoupit k domácímu pěstování. Dále budeme připravovat domácí koláče se sezónním ovocem a mnoho dalších sladkých a slaných pokrmů z farmy,“ říká Milan Hanč.

Moderní dřevostavba

 M1A2050Nová budova je zároveň i unikátní dřevostavbou s minimálním dopadem na životní prostředí, kterou navrhl Ing. Arch. Jan Lapčík. Minimalizuje svůj dopad na životní prostředí a vrací se k původním hodnotám hospodaření na farmě, mezi kterými je zásadní udržitelnost. Jedním z důležitých prvků je nakládání s dešťovou vodou, aby byla stoprocentně využita. Částečně je akumulována na zelené střeše prodejny a část je jímána v retenčních nádržích a následně využívána pro závlahu farmy.

„V roce 2017 se na naše architektonické studio FUSION ARCHITECTS obrátila rodina Hančových s přáním navrhnout moderní a nadčasovou novostavbu farmy. Záměrem bylo vybudovat novou prodejnu, rozšířit stávající prodejní plochy a poskytnout větší komfort zákazníkům. Stavbu jsme tedy od začátku koncipovali na jednoduchých a silných principech s použitím současných technologií a odkazem k tradici,“ říká architekt Ing. Jan Lapčík.

Objekt Farmy Hanč je tvořen čtyřmi částmi, které jsou vzájemně propojené a tvoří jeden celek. Prodejna s kavárnou a bistrem je jednopodlažní objekt s plochou zelenou střechou, na který navazují dva domy se sedlovými střechami spojenými s prodejnou, kde se nachází multifunkční prostor pro pořádání workshopů a přednášek a administrativní zázemí farmy. Poslední částí je skleník, který rozšiřuje a doplňuje prodejní plochy.

Rodinná Farma Vraňany Hanč sází na nejmodernější technologie nejen při pěstování jahod a dalších plodin, ale také v oblasti venkovního i vnitřního osvětlení svého nového sídla. To zajišťují prémiová svítidla značek Zumtobel a Thorn, která splňují přísná kritéria z hlediska designu, funkčnosti i hospodárnosti.

„Máme velkou radost, že naše inovativní svítidla Zumtobel a Thorn mohou vytvářet příjemné prostředí pro zákazníky a návštěvníky Farmy Vraňany Hanč v jejím nově otevřeném centru, které je doplněné o kavárnu a bistro,“ říká Jan Vacek, generální ředitel ZG Lighting Czech Republic s.r.o., české pobočky nadnárodní společnosti Zumtobel Group. „Při realizaci náročného projektu jsme každé svítidlo a použitou technologii přizpůsobili požadavkům klienta, ať se jedná o design, barvu a intenzitu světla, hospodárnost a ekologičnost provozu nebo bezpečnost a snadné ovládání.“

„Naše požadavky byly především na obnovitelnost, ohled na životní prostředí a aby stavba sloužila lidem. Chtěli jsme pro naše zákazníky posunout návštěvu farmy a nakupování na nevšední zážitky. Zároveň jsme postrádali příjemný prostor pro workshopy a přednášky, které dlouhodobě pořádáme. Nyní máme komfortní a multifunkční prostory, které přesně splňují naše představy,“ dodává Milan Hanč.

O Farmě Vraňany Hanč

Farmu Vraňany Hanč (dříve Jahodárna Vraňany) založili v roce 1998 bratři Milan a Radek Hančovi, kteří tak navázali na rodinnou tradici zemědělského hospodaření a zahradnictví. Hančovi jsou největšími pěstiteli jahod v České republice, které v současné době pěstují na ploše cca 40 ha. Jahody pěstují přírodní metodou na slámě v polní technologii a od roku 2018 jsou také jediní, kteří v České republice pěstují jahody ve speciální stolní termínované technologii. Díky širokému výběru odrůd navíc nabízí ty nejsladší čerstvé jahody až 8 měsíců v roce. Je toho ale daleko více. Farma Vraňany Hanč nabízí i čerstvé ovoce a zeleninu, farmářský obchod s domácími produkty přímo od Hančových i lokálních dodavatelů a v neposlední řadě je skvělým výletním místem, kde si odpočinete, naberete energii a uspokojíte chuťové pohárky i touhu po čerstvých a zdravých surovinách.

www.farmavranany.cz

(tz)  

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3