INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Společnost Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Isover vyhlašuje čtvrtý ročník mezinárodní přehlídky Energy Efficiency Best of Awards 2013. Isover podporuje výstavbu a rekonstrukce staveb v nízkoenergetickém a pasivním standardu, a proto vyhlašuje přehlídku Energy Efficiency Best of Awards 2013. Jedná se o mezinárodní přehlídku energeticky úsporných projektů, soutěžící jsou z patnácti evropských zemí.

Přehlídka je určena pro architekty a projektanty či realizační firmy, podílející se na vytvoření originálního projektu z oblasti nové výstavby či rekonstrukce, a to jak v rámci bytové, tak nebytové výstavby. Cílem přehlídky je odměnit nejúspěšnější projekty v Evropě s důrazem na tvůrčí a inovativní způsoby, prostřednictvím kterých bylo dosaženo požadované energetické úspornosti stavby. Přihlášení účastníků včetně dodání požadovaných podkladů je možné do 30. 09. 2012.

V národním kole přehlídky budou vyhlášeny tři vítězné projekty, jejichž přihlašovatelé obdrží finanční odměnu ve výši 50 000 Kč (1. místo), 30 000 Kč (2. místo) a 20 000 Kč (3. místo). Navíc budou tito tři výherci pozváni na slavnostní vyhlášení mezinárodního kola v irském Dublinu. Vítězné projekty budou uveřejněny v prestižní publikaci ISOVER Best of Book 2013.

Hlavním hodnotícím kritériem bude výše energetické úspory u novostaveb či snížení spotřeby energie u rekonstrukcí daných stavebních projektů, jejich technická řešení a originalita. Projekty v přehlídce budou hodnoceny nezávislou porotou složenou z odborníků z oblasti nízkoenergetické a pasivní výstavby: Ing. Šárka Šilarová – předsedkyně poroty (Katedra konstrukcí pozemních staveb, Fakulta stavební ČVUT v Praze), Ing. Jan Bárta (Ředitel Centra pasivního domu), Ing. Roman Šubrt (Energetický auditor, ag. Energy Consulting, o.s.), Ing. Arch. Mojmír Hudec (Atelier designu ELAM Brno), Ing. Karel Sedláček, Ph.D. (Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Isover).

Více informací včetně podrobných pravidel a přihlašovacího formuláře naleznete na webových stránkách přehlídky  www.isover-eea.com a www.isover.cz/eea-2013.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3