INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Data_v_nebezpeci_foto_zdroj_Gopas_

 

Zajímají vás rizika, která ohrožují vaši firmu z kyberprostoru? Potom vás jistě zaujme i seminář s názvem „Kyberzločinci tam, kde byste je nečekali aneb pod svícnem bývá tma". Experti Počítačové školy Gopas Ondřej Ševeček a William Ischanoe ukáží, proč největší nebezpečí číhá paradoxně uvnitř firmy. Dále předvedou základy zajištění bezpečnosti dat, ale stejně tak i principy jejího pokoření. Lektoři předvedou i praktické ukázky hrozeb a doporučenou obranu proti nim.

 

Seminář pořádaný Počítačovou školou Gopas se koná se ve čtvrtek 7. června 2012 od 9 do 16 hodin v Praze v prostorách společnosti Microsoft, Vyskočilova 1461/2A v sále Aquarius.

Ondřej Ševeček, expert Počítačové školy Gopas, představí na pozadí reálné případové studie základní bezpečnostní principy a možné vektory útoku na podnikové počítačové sítě. Podnikovým sítím hrozí mnoho nebezpečí od vnějších útočníků a téměř všichni zaměstnavatelé jsou si těchto hrozeb, jako jsou viry, spamy a hackerské útoky, velmi dobře vědomi. To, co si ovšem jen málo firem připouští, je hrozba zevnitř. „Jsou to nejen vlastní zaměstnanci, ale i externisté, dodavatelé, brigádníci, servisní pracovníci či údržbáři. Všichni ti, kteří mají fyzický přístup k počítačovému a síťovému vybavení a mohou se tak velmi snadno dostat k datům společnosti," upozornil na možná překvapivý fakt Ondřej Ševeček.

Aktuální operační systémy firmy Microsoft, jako jsou Windows Server 2008 R2 a Windows 7, však přišly s poměrně rozšířenou nabídkou bezpečnostních prvků, které mohou značně omezit výše uvedená nepříjemná rizika a zvýšit tak bezpečnost firemního výpočetního prostředí. „Společně s návštěvníky semináře si od základů projdeme možné úrovně ochrany. Začneme u fyzické ochrany koncových zařízení a serverů, až se postupně dobereme do nejvyšší aplikační úrovně infrastruktury," doplňuje Ondřej Ševeček z Gopasu.

„V dnešní době, kdy zaměstnanci snadno získávají detailní přehled o síťovém prostředí a firemní bezpečnostní morálce, je útok zevnitř vysoce pravděpodobný a lze říci, že se s ním v určité formě dříve či později setká každá společnost," řekl William Ischanoe, specialista na bezpečnost z Počítačové školy Gopas. Infiltrování organizace zaměstnancem s nízkým platem je daleko efektivnější než probourávání externího firewallu z Internetu. „Pokud správci podnikových sítí zaspí v zabezpečení síťových prvků, instalaci IDS/IPS a antimalware ochrany či v nastavení bezpečnostní morálky firmy, mohou se zcela jistě těšit na různé typy útoků: jde například o snadné offline napadení systému na počítači bez šifrování disku, odposlouchávání provozu na WiFi bez zabezpečení RADIUS serverem a řadu dalších hrozeb," varoval William Ischanoe z Gopasu.

Seminář Kyberzločinci tam, kde byste je nečekali aneb pod svícnem bývá tma, volně navazuje na březnový seminář Kyberkriminálníkem snadno a rychle. Seminář je určen všem IT manažerům, IT správcům a všem těm, kterých se týká bezpečnost informačních technologií a zabezpečení podnikových dat. Účastníci nemusí mít konkrétní znalosti bezpečnosti na Windows platformě. Vstupním předpokladem je pouze obecné povědomí o bezpečnosti, znalost základních pojmů počítačových sítí a představa o použití dat a místech jejich ukládání ve firemním prostředí.

Více informací naleznete na webu www.gopas.cz

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3