INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
GA_Varna_014Návštěvnická trasa plzeňským pivovarem Gambrinus umožňuje nejen nahlédnout za brány pivovaru, kde se pivo vaří již od roku 1869, a odhalit tajemství přípravy oblíbeného piva, ale zároveň návštěvníky ve své interaktivní části s názvem „Gambrinus Aréna" skvěle pobaví.

Prohlídka ve své první části návštěvníky zavádí přímo do provozu pivovaru Gambrinus, kde návštěvníci doslova nahlédnou pod pokličku výroby piva. Sládkové jim vysvětlí, jak dohlížejí na kvalitu piv Gambrinus a zároveň poznají suroviny a tradiční postupy, které stojí za nejoblíbenějším českým pivem.

V rámci interaktivní části se pak přítomní stávají fotbalovými střelci, kteří při penaltách překonávají ligové brankáře, rockovými hvězdami, po kterých šílí davy fanoušků, a na korbě náklaďáku se projíždějí historií. Zároveň se dozvědí, kdo se zasadil o obnovu pivovaru Gambrinus, který byl téměř zničený během náletů v roce 1945. Zkušení sládci všechny zájemce též naučí správně čepovat pivo.

Na své si tak přijdou milovníci a milovnice zlatého moku a dobré zábavy, pivovar je tak skvělým tipem pro volné dny. Navíc pivo chutná nejlépe v kruhu přátel a to samé platí i pro samotnou návštěvu trasy. Časy prohlídek se podle zájmu návštěvníků mohou měnit, doporučujeme si je před návštěvou pivovaru ověřit na stránkách www.pivovar.gambrinus.cz nebo na tel: +420 377 062 888.

Aktuální časy prohlídek pivovaru Gambrinus v českém jazyce:
Pondělí - Pátek v 15:30 hodin
Sobota v 11:00, 13:00, 15:30 hodin
Neděle v 11:00, 13:00, 15:30 hodin

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pro mladší 18ti let je vstup na prohlídku pivovaru Gambrinus povolen pouze se souhlasem a pod trvalým dozorem rodičů či jiné odpovědné doprovázející osoby starší 18 let a plně způsobilé k právním úkonům. Školním skupinám, ve kterých jsou studenti mladší 18 let a jiným skupinám nezletilých návštěvníků, není vstup na prohlídku pivovaru Gambrinus povolen.

Interaktivní část v detailech:

Poválečná řeč Františka Hlaváčka
První částí interaktivní prohlídky je vystoupení tehdejšího ředitele Františka Hlaváčka, který se hlavní měrou zasloužil o poválečnou obnovu pivovaru. Tehdy prožíval pivovar Gambrinus své nejtěžší chvíle. Během náletů, na konci 2. světové války, byl totiž z velké části zničen a hrozil jeho zánik. Pouze díky oddanosti a nadšení jeho a tehdejších zaměstnanců se podařilo pivovar znovu obnovit. Rok poté pivovar produkoval dvě stě tisíc hektolitrů piva Gambrinus, které dál získávalo na popularitě. Pivu Gambrinus se podařilo překonat i další těžká období, udržet si svou kvalitu a stát se nejoblíbenější značkou piva v České republice.

Projížďka časem
Do minulosti s pivem Gambrinus vyrazíte atraktivní formou a to přímo na korbě historického náklaďáku. Tato velmi zajímavá virtuální projížďka časem připomene nejdůležitějšími milníky v poválečné historii piva Gambrinus a zavzpomínáte si i na slavné fotbalové momenty, počátky rock & rollu u nás, sametovou revoluci nebo první roky demokracie.

Penaltový rozstřel
Tuto část prohlídky ocení určitě nejeden fanoušek Gambrinus ligy. Před rozbouřeným stadionem budete muset překonat brankáře z pokutového kopu a podržet tak svůj tým v rozhodujícím okamžiku zápasu. Pokusy jsou celkem tři a pobaví vás nejen bouřlivé reakce diváků, ale i zajímavé ohodnocení sportovního komentátora.

Souboj kytar
Nakonec vám „Gambrinus Aréna" nabídne vystoupit před rozbouřený dav na pódium a zahrát si téměř po boku populárních českých hudebníků a skupin Tři Sestry a Kabát. Pro návštěvníky těchto prostor je totiž připravena soutěž ve dvojicích ve hře na elektrickou kytaru.

Poté, co se seznámíte s historií piva a pivovaru, začutáte si a zahrajete si na kytaru vás na závěr prohlídky čekají orosené sklenice zlatavého moku. Při ochutnávce piv Gambrinus všem návštěvníků, jeden z pivovarských odborníků vysvětlí, jak se pozná kvalita piva a jak se má o něj správně pečovat. Dozvíte se také, jak se pivo správně čepuje a budete si to moci také pod odborným dohledem vyzkoušet.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3