INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Vznik této dceřiné společnosti před bezmála 5 lety a její působení v oboru plynárenství, energetiky i vodního hospodářství na polském trhu je dokladem toho, že havířovská GASCONTROL, společnost s r. o., která je jejím většinovým vlastníkem, již před lety expandovala za hranice České republiky.

DSC09596aSpolečnost Gascontrol Polska Sp. z o. o., se sídlem v polské Suszce nedaleko Cieszyna, zaměstnává vysoce kvalifikované, zkušené pracovníky nejrůznějších profesí, techniky a inženýry, a protože navíc disponuje moderním technickým vybavením, poskytuje služby na vysoké profesionální úrovni a garantuje kvalitu odpovídajícím požadavkům trhu i mezinárodním normám. Základní filozofií tohoto kolektivu, vedeného ředitelem Ing. Mgr. Marcinem Przywarou – jedním ze spolumajitelů, je neustálým rozšiřováním a zkvalitňováním služeb plně uspokojovat požadavky i očekávání zákazníků, což je také hlavním krédem konsorcia GASCONTROL GROUP, jejímž členem se společnost stala již v okamžiku svého vzniku.
Společnost sídlila zpočátku v pronajatých prostorách v Cieszyne a v prosinci roku 2010 se přestěhovala již do svých vlastních, nově zrekonstruovaných objektů v Suszce.

Ing. Mgr. Marcin Przywara

Hlavním počátečním záměrem založení společnosti byl marketing pro zajišťování a vedení zakázek skupiny GASCONTROL GROUP v Polsku. Díky tomu, že jsme v této skupině, v které jsou společnosti svým zaměřením v oblasti plynárenství a energetiky velmi zkušené, nepotřebujeme zaměstnávat hodně montérů a svářečů. Potřebujeme spíše techniky specialisty a vedoucí staveb, a to je také moje idea.
Hlavním posláním společnosti jsou práce v oblasti plynárenství a energetiky, ať již se týkají výstavby, rekonstrukce a modernizace plynovodů všech tlakových dimenzí, regulačních stanic plynu, stanic katodické ochrany, antikorozní ochrany ocelových plynovodů a opomenout nelze ani odorizační zařízení pro středně a vysokotlaké plynovody včetně komunikačních rozhraní umožňujících dálkový odpočet provozních parametrů v dispečerském režimu. Všechny tyto služby provádějí pracovníci Gascontrol Polska Sp. z o. o. kompletně, od projektu až po zprovoznění a předání hotového díla včetně veškeré dokumentace. Firma disponuje všemi potřebnými oprávněními k provádění prací na přenosových a distribučních sítích. A aby byl výčet služeb kompletní, nesmíme opomenout ještě výstavbu bioplynových stanic, kogeneračních zařízení i plnicích stanic stlačeného zemního plynu (CNG), dodávky a montáže expanzních turbín a spalovacích turbín, obnovitelné zdroje energií, výrobu a dodávky kotelen pro průmyslové i jiné objekty s regulací i veškerým příslušenstvím jako alternativní zdroje energie. Jednou z velmi specializovaných činností firmy jsou práce na plynovodech všech tlakových dimenzí s použitím technologie T. D. WILLIAMSON, která s použitím obtoků umožňuje výměnu poškozených částí plynovodu, připojení plynových objektů, zapojení nových měřících bodů nebo regulačních stanic do stávající plynové sítě či odstraňování havárií bez přerušení provozu plynovodu při sníženém či plném tlaku. Také v tomto případě jde o komplexní služby od vypracování postupu, dodávky materiálů, montážní a svářečské práce včetně všech provozních zkoušek. Kromě plynárenství a energetiky se GASCONTROL POLSKA Sp. z o. o. podílí rovněž na výstavbě vodovodů a kanalizací, kde používá certifikované materiály s dodávkou na místo realizace. Firma vlastní moderní vybavení, které jí umožňuje překonat i nejtěžší přírodní překážky a nástrahy. V Gascontrol Polska nechybějí ani specialisté z oboru inženýrství v oblasti meliorací a vodních toků, takže ani výstavba nových či rekonstrukce stávajících odvodňovacích zařízení a další práce nejsou pro její pracovní kolektiv ničím, s čím by si neporadil.
A jak výsledky práce společnosti posuzuje její většinový vlastník, na to jsme se zeptali samotného zakladatele mateřské GASCONTROL, společnost s r. o., a konsorcia GASCONTROL GROUP, Mieczyslawa Molendy:

Molenda M

Mieczyslav Molenda

V lednu příštího roku uplyne pět let od založení polské dceřiné společnosti. Jak jste naznačil, bude to zřejmě úspěšné bilancování, nicméně bude firma schopna v podmínkách pokračující hospodářské krize si toto krédo dále udržet?
Je pravdou, že recese dopadá více či méně na všechny firmy, avšak je to o přístupu k zákazníkovi, o vstřícnosti a nabídce komplexních služeb s přidanou hodnotou pro zákazníka.
Jak se v každodenní praxi odvíjejí vztahy mezi mateřskou a touto dceřinou firmou, co zde považujete za prvořadé a jaké jsou zde vazby i na ostatní členy konsorcia, zejména s ohledem na zabezpečení zakázek?
Vztahy jsou a musí být založeny na korektním přístupu a vzájemné důvěře spojené se spoluprací.
Prvořadý je zájem zákazníků, nicméně je to trojúhelník, který může zajistit funkčnost podnikání, pokud je naplňován – spokojený zákazník, spokojený zaměstnanec a spokojený vlastník. Vzhledem k tomu, že naše skupina GASCONTROL GROUP zajišťuje v oblasti energetických profesí celý rozsah činností, potažmo tak probíhá samozřejmě vzájemná spolupráce ve skupině při plnění zakázek a dodávek technologických celků.
Protože všechny úspěchy, ale i možné nezdary, ovlivňují především lidé, právě na toto téma jsme hovořili s  Ing. Mgr. Marcinem Przywarou, ředitelem GASCONTROL POLSKA Sp. z o. o.:
Jaký máte pracovní kolektiv a co především od něj očekáváte od prvních měsíců roku 2013?
Kolektiv našich pracovníků je složen vesměs z mladých lidí. Důvodem je i skutečnost, že firma začínala před pěti lety z nuly a mezi prvními byli tři mladí zaměstnanci. V současné době je kolektiv pracovníků padesátičlenný a mohu říci, že pro výkon současných aktivit je zhruba kompletní. Po dobu uplynulých dvou let firma zaměstnává v rámci spolupráce i pracovníky jiných firem. Jedná se samozřejmě o specialisty, kteří mají v oboru energetiky velkou praxi a značné zkušenosti a kteří se u nás již osvědčili. Tímto způsobem vytváříme mezi pracovníky mix umožňující mladým pracovníkům učit se od zkušenějších, a tak se mohou dále profesně rozvíjet a stoupat v žebříčku kvalifikace ve firmě GASCONTROL POLSKA. Na základě uvedených skutečností je od kolektivu očekávaná angažovanost i vytváření motivační atmosféry ve firmě, což je v období krize obzvláště důležité. V tomto duchu společně vykročíme i do nastávajícího roku 2013 a budeme usilovat jako doposud – o dobré výsledky.

P 01.jpg

Dobré výsledky jsou zpravidla i odrazem péče o zaměstnance v nejrůznější podobě,  jak je tomu u vás?
Prioritou je v naší firmě spravedlivé hodnocení každého pracovníka, aby měl povědomí o tom, že je důležitým článkem při realizaci cílů firmy, a tím se snažíme o naplnění zásady, že lidé tvoří firmu, a ne firma lidi. Usilujeme o rozvoj pracovní ctižádosti našich zaměstnanců. V souladu s polskou legislativou poskytuje GASCONTROL POLSKA svým zaměstnancům dobré pracovní i sociální zázemí. Každý zaměstnanec ví, že mé ředitelské dveře jsou vždy a pro všechny otevřené, že mohou za mnou přicházet se všemi svými problémy, včetně soukromých.
Zaměstnanec, který není spokojený a má problémy, nemůže odevzdávat kvalitní práci, protože na ni nesoustřeďuje svou pozornost. Všeobecně lze říci, že GASCONTROL POLSKA je jedna velká rodina, kde se všichni známe a máme se rádi. V případě nutnosti se může vždy jeden na druhého spolehnout.
A váš recept na úspěch?
Recept se dá říct v krátkosti asi v těchto bodech: Je to o specializaci v oboru, jakož i poskytování služeb, které nejsou běžně dostupné na trhu. O zaměření se na inovace, odměňování zaměstnanců spravedlivě za jejich práci, a tím dosahování toho, aby se s firmou ztotožňovali, a opomenout nelze ani rychlé a pružné řešení problémů, které v pracovním procesu občas vznikají.
Je to také o motivování lidí správným směrem pro dosažení dobrého pracovním výkonu a podceňovat nelze ani důvěryhodné vystupování členů managementu či pomoc při vytváření prostoru ke klidnému odpočinku našich lidí po pracovní době.
Připravil Jiří Novotný 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3