INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Gascontrol 261Jedním z významných kroků havířovské firmy GASCONTROL, společnost s r. o., v posílení své role na trhu stlačeného zemního plynu (CNG) bylo navázání spolupráce s předním světovým výrobcem kompresorů a CNG stanic, společností GREENFIELD. Umožnila vnést do stávajících aktivit firmy v oblasti výstavby, servisu a údržby plnicích stanic CNG kromě bohatých zkušeností novou užitnou hodnotu v podobě nabídky dodávek technologicky vyspělých, spolehlivých a ve světě ověřených kompresorů a dalších vysokotlakých zařízení.
O této nové etapě v podnikatelském směrování GASCONTROLU jsme hovořili s Ing. Milanem Slamečkou, ředitelem marketingu a obchodu:

Co vše se mění ve vaší nabídce plnicích stanic CNG a vysokotlaké techniky po navázání obchodní spolupráce s GREENFIELDEM?
Především je to řada nových technologií, a to nejen pro CNG plynové stanice, ale také k separaci vzduchu, pro chemické a petrochemické aplikace, zásobníky a tlakové vozy, průmyslové plyny a bioplyn. Konkrétně se jedná o radiální turbokompresory, pístové a šroubové kompresory nebo sušičky plynu.
GASCONTROL se stal oficiálním obchodním zástupcem GREENFIELDU u nás a na Slovensku. V čem bude hlavní těžiště této spolupráce?
Bude to jednak aktivní obchodování s typovými stanicemi CNG tohoto výrobce a pak aplikace špičkových kompresorů GREENFIELD do CNG stanic, které naše společnost realizuje.
Co vše to znamenalo pro vaše techniky, servisní pracovníky a konec konců i „obchoďáky“?
Především zvládnout perfektní technické znalosti poměrně širokého portfolia špičkových výrobků a technologií společnosti GREENFIELD, která je součástí skupiny Atlas Copco, a v případě montérů a servisních pracovníků to byla i praktická zaškolování včetně pracovních stáží v zahraničí.
DM Single 016Srdcem plnicích stanic jsou kompresory a ty, jež nesou logo GREENFIELDU, jsou skutečně špičkou. V čem spočívá jejich hlavní přednost?
Je to především jejich výkonnost, vysoká kvalita a spolehlivost díky unikátní konstrukci. Například u DM kompresorů jde o hermeticky uzavřený bezolejový pohon, který nepotřebuje hřídelová těsnění, díky přenosu síly magnetickou spojkou je výkon dosahován bez třecích ztrát, a to vše zaručuje minimální požadavky na údržbu. Navíc tato uzavřená konstrukce vylučuje nebezpečí výbuchu plynu praktickým vytvořením takzvané Zóny 2, což také snižuje celkové náklady na výstavbu plnicí stanice.
Jak je to myšleno?
Při výstavbě plnicích stanic za použití kompresorů GREENFIELD a dalších zařízení, která již svojí konstrukcí zabraňují možnému úniku plynů a par, se vytváří již zmíněná Zóna 2, kde nehrozí nebezpečí výbuchu. Není proto třeba instalovat jinak nezbytné bezpečnostní prvky a využívat ochranné a bezpečnostní odstupy na stavbách, což významně snižuje celkové náklady.
DM kompresory jsou dražší, ale vlivem prodloužení servisních intervalů a bezporuchovosti vykazují minimální náklady. Jak tuto skutečnost chápou vaši zákazníci?
Kdo si tato hlediska uvědomuje, ušetří na provozních nákladech a minimalizací přerušení provozu plnicí stanice. Ve srovnání s klasickými olejem mazanými kompresory vyžadují bezolejové a hermeticky utěsněné DM kompresory až třikrát delší servisní intervaly. Po dosažení doby životnosti takovéhoto kompresoru je v servisním plánu pamatováno na výměnu hlavy. Děje se tak přímo na místě, což šetří čas, a navíc je kompresor opatřen hlavou nejnovější konstrukce.
DM kompresory se vyznačují mimořádně vysokou životností. Co to v praxi obnáší?
U těchto kompresorů inženýři GREENFIELDU stanovili servisní interval 4000 hodin, což je dvojnásobně delší interval než u běžných kompresorů. Není také tajemstvím, že některé kompresory instalované před lety již přesáhly 45 tisíc provozních hodin, aniž by vykazovaly znaky výrazného opotřebení.
A v čem se projevuje jejich šetrnost k životnímu prostředí?
Protože jsou bezolejové a přenos výkonu zajišťuje magnetická spojka, nedochází zde k únikům olejů a plynových par, odpadá starost o znečištěné olejové filtry a právě tím DM kompresory přispívají k ochraně životního prostředí.
rozmlouval Jiří Novotný

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3