INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

GC plastSpolečnost GASCONTROL působí v plynárenském a energetickém sektoru už 25 let. Úspěšně realizovala několik výzkumně-vývojových projektů v oblasti energií a také plastů. Všechny spojuje základní strategie – pracovat na tom, aby zařízení i technologické postupy byly efektivnější, energeticky úspornější a šetrnější k životnímu prostředí.

 

Mezi inovační projekty skupiny GASCONTROL patří výroba elektrické energie systémem spalovacích turbín, dodávky ORC zařízení na principu paroplynových soustrojí a dále turbíny běžící v magnetickém poli (bez ložisek) nebo výstavba bioplynových stanic. Zaměřuje se také na využití stlačeného zemního plynu (CNG) jako pohonné hmoty v dopravě. Postavila například velkokapacitní čerpací stanici pro autobusovou dopravu v Ostravě a v Českém Těšíně.

            Od roku 2010 má společnost vlastní Výzkumné centrum pro energii a plasty. Soustředí se na projekty, o kterých je manažerský tým přesvědčen, že mají budoucnost, i když se jim třeba v České republice věnovala menší pozornost. Výsledky jsou využívány v praxi, a to jak v Čes­ké republice, tak i v zahraničí.

            GASCONTROL nabízí zákazníkům i speciální technologie, například jako jedna z mála firem provádí uzavírání provozovaných potrubí pod plným tlakem bez nutností odstávky nebo omezení provozu pomocí speciální technologie. Navíc není jen standardní montážní organizací, ale má i své vlastní výrobky, jako např. odorizační jednotky, CNG plnicí stanice, filtry plynných látek, tepelné výměníky, potrubní přechodové spoje HDPE/ocel, atd. V poslední době investovala například do nákupu špičkových svařovacích automatů. Je teď schopna stavět plynovody o průměru DN 500 a vyšším v rozsahu zhruba kilometr denně. Také ve vlastní výrobě plastových potrubí se začala více orientovat na potrubí i o vyšších průměrech. Například má i průměr 630 mm, což je vůbec největší dimenze, která se v ČR v oblasti plastů (tlakových potrubí) vyrábí.

            Filozofii, jejímž cílem je nabízet zákazníkům komplexní řešení a zároveň uvádět do života nové technologie, uplatňuje GASCONTROL i ve strategických záležitostech. Postupně se skupina pod mateřskou firmou GASCONTROL rozšířila o další firmy, které doplňují hlavní sortiment výrobků a služeb. Může tak poskytovat zákazníkům v ČR i v zahraničí kompletní nabídku od vývoje, projekce, přes výrobu až po montáž a servis. Stala se stabilním obchodním partnerem významných společností, jako například RWE (dnes innogy), OKD, GAS Net, NET4GAS, Green Gas DPB, ArcelorMittal, Dopravní podnik Ostrava, ČEZ Energetické služby aj.

            Velkou pozornost společnost věnuje sousednímu Polsku a nedávno založila firmu Gascontrol Balkan. Stranou zájmu nezůstávají ani další země. Jedním z největších zahraničních projektů byla stavba energocentra v ruském olympijském městě Soči, kde byly použity již zmíněné turbíny běžících v magnetickém poli (bez ložisek).         www.gascontrol.cz (red)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3